onsdag 24 november 2010

Hur man räddar en måndag

Måndagen var stressig på jobbet och ljusglimten vara att jag skulle träffa B på Tudor för att kanske spela quiz bara vi två. Då har man ingen chans, men kul kan man ju ha i alla fall. Men B messade under dagen och sa att hon inte mådde bra, hon hade huvudvärk och ville ses en annan dag istället. Jag vet ju precis hur det är att ha huvudvärk så även om jag blev lite besviken så är det sånt som händer. Sen satt jag och tänkte på hur lång tid det skulle ta innan nya Harry Potter kommer ut på DVD och sen att det tar till i juli innan den sista filmen kommer... Då bestämde jag mig för att jag ville se den nya filmen igen och det snart. Strax innan jag skulle gå till jobbet kollade jag alltså hur det såg ut med biljetter på Kista bion under kvällen och såg att det fanns helt okey platser till och med. Alltså ringde jag till systersonen och undrade om han och hans syrra ville hänga med. Han ville definitivt, men han var osäker på syrran. Hon är lite oförutsägbar och hade dessutom sagt att hon inte ville se filmen förrän hon läst boken, det är bara det att hon vägrar läsa boken eftersom en klasskompis till henne har sagt hur hela alltet slutar. Men jag tänkte att hon kan ju inte gärna vägra gå om jag redan köpt biljett, så jag köpte tre biljetter och fick slutligen tag i henne i skolan. Ja, hon skulle ta sig till Kista och möta oss där. Jag kom inte från jobbet förrän klockan 17 och filmen skulle börja 18, så jag åkte och hämtade S och vi åkte till Kista. Efter en stund mötte L upp från tunnelbanan och vi gick för att handla lite snacks. Sen turades vi om att springa på toa och sen satte vi oss i salongen. Båda två verkade gilla filmen och jag tyckte fortfarande att den var bra. De är underbart sällskap de där ungarna och jag har sån tur att vara moster till dem!

Något jag stör mig på i den här serien däremot är att de ändrar saker som redan varit med. Hagrids stuga har ändrats under tiden filmerna har spelats in, Dracos mamma har bytts ut, jag är ganska säker på att Hermiones föräldrar har bytta ut båda två och så vidare. Det faktum att de bytte ut Dumbledore är ju inte så konstigt, dör skådespelaren finns det ju inte mycket annat att göra. Men rollsättarna som annars har gjort ett riktigt bra jobb har ju totalt misslyckats med att hitta en ny Dumbledore. Michael Gambon är en riktigt dålig Dumbledore som det inte går att tro på hur mycket man än försöker. Han är så osympatiskt att man inte ens kan hålla på Dumbledore i svårigheter. Han spelar över, han är aggressiv och högljudd, han är inte alls så som Dumbledore ska vara enligt böckerna. Det är så synd, för Richard Harris var precis allt det som Dumbledore skulle vara. Det självklara valet för den nye Dumbledore hade varit Sir Ian McKellen! Men man kan ju förstå att det var svårt att välja honom. De första Harry Potter-filmerna sammanföll till stor del med Sagan om Ringen och de två följetängerna jämfördes hela tiden som om de på nåt sätt hörde ihop eller skulle ses som två olika sidor av samma mynt och att i det läget anställa McKellen som Dumbledore när han redan var Gandalf hade sett lite underligt ut och han hade förmodligen tackat nej. Dessutom var han troligtvis helt upptagen med inspelningarna av Sagan om Ringen-filmerna i alla fall. Men nog måste det finnas någon brittisk skådespelare som hade passat i rollen? Vem som helst hade varit bättre än denna Gambon som gör att man nästan önskar att något hemskt ska hända Dumbledore så att man slipper se honom.
Michael Gambon har också enligt uppgift vägrat att läsa böckerna vilket förklarar hans fullständiga ignorans då det gäller hjärtat i rollen av Dumbledore och förståelsen av Dumbledore och vad som driver honom.
Jag höll nästan på att somna vid två tillfällen, vad har hänt med mig? Jag somnar ju inte till film överhuvudtaget. Kanske har A smittat mig? Hon somnar ju så fort man slår på TV:n.
Jag var hemma i rimlig tid och kom i säng rätt tidigt också, men vaknade återigen efter ett par timmar och kunde inte somna om förrän jag varit uppe ett par timmar igen.

Inga kommentarer: