fredag 26 november 2010

Guldlock och de tre brudarna

Ännu en stressig torsdag tog sin början med en hel del att göra på jobbet och sen var jag tvungen att gå lite tidigare från jobbet eftersom jag förutspådde värre köer än vanligt in till stan på grund av det ihållande snöandet. Mycket riktigt var det värre köer än vanligt och de stod nästan still dessutom och det brukar de inte göra. Till slut börjar jag oroa mig för att ännu en gång komma försent trots att jag varit ute i mycket god tid. När jag ser folk åka förbi mig i rätt hög fart på Solnaavfarten får jag en idé, efter lite velande fram och tillbaka kör jag av i Solna, det går i bra tempo dit, sen kör jag ett varv i deras lilla rondell och åker tillbaka ut på Essingeleden igen. Det är nämligen så att alla dessa bilar står i kö för att ta sig från norr om stan, till söder om stan, de är inte på väg TILL stan. Ska man in till stan hamnar man ändå i denna kö efterssom det inte finns en egen fil för de som ska in till stan. Men påfarten från Solna går ut på rätt del av vägen, den som går in till stan och inte har några köer. Jag sparade kanske 1-2 kilometer bara, men garanterat minst 20 minuter... Jag kom alltså i tid till grekiskakursen och var en av de få som gjorde det. Som jag misstänkt så kunde jag inte låta bli att anmäla mig till nästa termin, jag vill inte tappa vår fina grupp och vår trevliga lärare som börjar tina upp lite också och visa att hon har humor. Alla tänker inte gå vidare, men de flesta ska göra det. Vår lärare K har en grupp som går sin 3:e termin tillsammans och hon säger att det är en väldigt udda grupp, de säger inte ett ord till varandra. Jag kan inte säga att vi har så mycket tid att babbla med varandra, men viljan finns. Är vi tidiga till lektionen sitter vi ofta tillsammans och snackar skit eller går igenom nåt problem någon har med grekiskan och hjälper varandra.
K säger att den typen av grupp som vi har, den sociala är det vanliga på grekiskakurser. Kanske är det en viss typ av människor som gillar Grekland, folket och språket?

Jag åkte direkt från kursen till Hilton i Slussen för att hämta våra hästkompisar P och E som jag bjudit över på middag. Deras bil stod på en samlingsparkering söder om stan så det enklaste var att hämta upp dem. Under tiden jag var på kurs och hämtade P och E hade syrran åkt hem till mig och tänt i kaminen, värmt grytan och kokat ris.
När vi väl kom dit var det hyggligt varmt i huset och grytan och riset var färdigt att äta. Till det serverade jag auberginen och grekisk sallad. Syrran hade tagit med sig ett par öl som vi bjöd gästerna på, själva är vi ju inte så förtjusta i det. Under tiden syrran fixat och donat hade hon haft ned en av mina tavlor på Turre som står på en tavellist bakom matbordet. Jag har ju själv haft sönder 2 ramar på det viset och nu var det syrrans tur. P undrade varför jag inte löste problemet istället för att köpa nya ramar hela tiden, ja, vad säger man... jag har inte orkat ta itu med det? Han rev sönder en tidning och rullade ihop ett par remsor av den som han lade under framkanten av tavlorna och nu verkar de stå jättestadigt. Tänk att man gör det så besvärligt för sig ibland när det kan vara så enkelt...
Sen satt vi och snackade skit, tittade på foton och lite gamla videofilmer från SM 1991 och 1992. Vi hade jättetrevligt och det är en rätt underlig känsla att ha dessa varma, mysiga människor i ens eget hus. Jag träffar dem då och då, men det är första gången jag träffar dem på det här sättet. De är så avslappnade, glada och trevliga och det var så skön stämning. Dessutom hade de inte bråttom iväg som många andra har, jag blir alltid så besviken när folk stannar för liten stund. Vid strax före 2 på natten satte vi oss i syrrans och min bil och åkte hem till syrran. Hon hade lovat att klippa P innan vi skjutsade tillbaka dem, han såg verkligen förskräcklig ut. Det såg ut som han hade en guldhjälm på huvudet eftersom han har rött hår.
Syrran hade lovat att det skulle ta 5 minuter men rakmaskinen hade lite problem med P's tjocka hår så det tog lite längre tid, men inte mycket mer än 10 minuter i alla fall.
Sen hoppade vi in allihopa i min bil och körde in till stan.
Jag och syrran var tillbaka nån timme senare, jag kom hem genom dörren ganska exakt klockan 3. Men jag kom inte i säng förrän vid 5 eftersom jag behöver varva ned när jag blir ensam.














1 kommentar:

Unknown sa...

Guldhjälm..hehe. Tack snälla Stella för senast. Det var så himla trevligt alltihop.