tisdag 16 november 2010

Och så började jobbet

På måndagen gick jag upp och gjorde iordning mig och gick förbi caféet för att köpa en sojalatte och en croissant att ta med mig till föreläsningen som skulle starta dagen. Ämnet var "Ditching into the deep" och handlade om en dramatisk nödlandning långt ut i havet. För mig som jobbar med precis den typ av materiel som dessa killar hade tillreds för att rädda sig, är det förstås väldigt intressant att veta hur allt detta upplevs. Killen var bra på att snacka och lyckades få det 1½ långa föredraget att vara intressant, sakligt och till och med ganska roande.
Resten av dagen ägnade jag åt att få ett helhetsintryck av mässan och dess utbud, tidvis ensam tidvis i sällskap av C. jag C och D, en engelsk kille som jobbar med nödsändare gick till restaurangen närmast mässhallen och åt lunch. De valde sallad men jag valde det billigaste på menyn, grillade tigerräkor med bruna nudlar. Vad jag fick var 4 tigerräkor och några sladdriga makaroner... Jag åt bara räkorna.
Men de gav faktiskt lite rabatt trots att jag inte bråkat om det, det är ju trevligt.

En av våra leverantörer klädde ut min kompis P i full pilotutrustning och surrade in honom i ett "ejection seat", jag tror att det beror på att han är 168 cm lång och rätt smal. Vem som helst får inte plats i varken kläderna eller stolarna. Anledningen var att de skulle ha nån demo för några kunder. Jag tyckte han såg lite gullig ut, så jag tog en bild.

På eftermiddagen snackade jag en del med Holländarna och de undrade vad jag gjort dittills och jag berättade om mitt shoppande och vilka butiker jag varit i. Jag gillar verkligen de killarna. Vi skojade om att alla danskar heter Christensen och konstaterade sedan efter en del förvirring att 2 av 3 danskar som närvarade vid mötet faktiskt hette så. Den ena med CH och den andra med K, men det kom vi inte på förrän vi diskuterat en stund om vem det var som hette Christiansen och inte kunde komma överrens om det var den ena eller den andra. Men efter att ha kollat närvarolistan så insåg vi att vi alla hade rätt och sen skrattade vi gott åt att det faktiskt är sant att många danskar heter så.
På kvällen var det åter dags för mingelparty och vi mötte upp med de andra svenskarna på plats, när vi tröttnade så omgrupperade vi i J's rum där ölen stått på kylning... i toaletten....
Vi kämpade allihop emot tröttheten och klarade att hålla oss vakna till 23 ungefär, sen gick ögonen i kors och vi skiljdes åt för att få lite sömn.


Inga kommentarer: