måndag 29 november 2010

Fotomässa och fler lockar som faller

Trots att jag kommit i säng först på morgonen på fredagen ställde jag klockan på 9 på lördagen. Tanken var att duscha och fixa mig, göra en frappé att ta med och sen möta upp med syrran och brorsan hos syrran. Vi hade bestämt att vi skulle på Fotomässan i Älvsjö. När jag kom till syrrans fanns inte ett spår av brorsan så 10.15 ringde syrran och kollade var han var. Han hade inte ens åkt hemifrån och han har ungefär en mil till Väsby... Då bredde jag en macka att ta med mig för det hade jag ju inte hunnit tidigare när jag var hemma.
Sen kom brorsan och hämtade oss och vi åkte till Älvsjö, Turre lämnade vi med ungarna hos syrran. Vi hade en del intressanta fotodiskussioner i bilen och när vi kom till mäsan mötte vi upp med en kompis till brorsan. Sen visade det sig att vi var intresserade av att kolla ganska olika saker så vi delade upp oss och tittade runt. När vi kom förbi en av scenerna var det en kille som stod och pratade på engelska, jag vet inte varifrån han kom, men jag förstod det så att han bor i Tanzania nu i alla fall. Han är naturfotograf och berättade en massa intressanta saker och gav en del tips också. Jag tycker att det är kul när man lyssnar på någon som snackar om sånt där och inser att man är på rätt väg då det gäller vissa saker och så kände jag. Jag lärde mig lite nya grejer men fick också kvitto på att jag tänker rätt på andra grejer. Det var väldigt intressant och han visade också en hel del häftiga bilder.
Innan vi lämnade mässan gick jag och pratade med Canon-folket om min skrivare och min kompaktkamera. Anledningen att det blir grönstick i mina fotoutskrifter är tydligen nästan helt säkert att skrivarhuvudet behöver rengöras eller till och med bytas. Jag gillade att de inte tog chansen att säga att det var datorn, bilderna eller jag som gör fel, trots att jag gav dem de alternativen också. Så nu får jag ta mig en titt på det där.
Kompaktkameran har jag upptäckt ett problem med, när jag tar bilder med blixt så blir nedre högre hörnet skuggat och efter en stund fick jag tillbaka kameran med besked från teknikerna att den är felkonstruerad... Objektivet skuggar en del av blixten då det är mörkt och därför blir det en skugga i hörnet.
De sa att jag skulle ta kontakt med deras kundtjänst, vi får se hur det går. Kameran är nog nästan 2 år gammal tror jag och kvittot ligger ju någonstans men var vet jag inte. Jag upptäckte det här med skugga för bara några månader sedan, lite klantigt kanske men jag har nog tagit andra bilder nu när jag fotar till bloggen så pass ofta.

Efter mässan åkte jag till Väsby centrum och köpte nya vinterskor, det blev ett par Ecco för 995:-. De är riktigt sköna och ser helt okey ut, diskreta på nåt sätt. Medan jag var i centrum köpte jag sushi och sen ringde L, systerdottern. Hon skulle raka mohikan, ville jag komma över och fota så som jag undrat om jag kunde göra? Jag åkte tillbaka till syrran men först åkte jag hem och hämtade systemkameran, men bilderna blev så mörka med den, jag vet inte varför...
Ja, L hade bestämt sig för att raka av sig sitt långa hår, i alla fall 2/3 av det och syrran gned händerna och slipade kniven. Nja, hon tog fram rakapparaten....
Det tog ganska lång tid och jag satt och somnade nästan vid bordet. När det blev dags att färga var det också dags att hämta syrrans man, barnens far på Arlanda så då gjorde jag det så att de kunde komma igång med färgningen. Jag behövde bara vänta ett par minuter tills han kom ut och sen åkte vi till Ica och handlade mat på vägen tillbaka. När vi kom tillbaka hade de färgat klart kammen svart och blekt luggen lite. Nu häll de på att färga luggen blå.
Tyvärr blev den knappt blå alls, men hon ska försöka igen senare. Vi ställde aldrig kammen, det är lite väl kallt att gå utan mössa nu. L kan inte låta bli att känna på stubben hela tiden, hon säger att hon nog inte kommer kunna vänja sig vi hur häftigt det känns. att ta på den.













































När jag kom hem var det riktigt kallt i huset, det blev till att elda lite.

2 kommentarer:

Nissepetter sa...

Vill bara upplysa om att brorsan dagen innan och samma dag sade att han skulle komma mellan kl 10:00 och 10:30 "antagligen närmare 10:30 än 10:00".

Just for the record.

Nova sa...

Fast det var ju inte vi som pratade. Syrran sa 10 ;-)