tisdag 2 november 2010

Tidningsrubriker

Nu har jag ännu en gång samlat på mig lite tidningsrubriker, de är från de senaste veckorna ifall jag minns rätt, alla är ifrån Metro.
Rubriken om rekordturismen denna sommar tycks styrka mina tidigare redogjorda åsikter om prinsessbröllopet och kungahuset.
Jag hävdade att bröllopet skulle dra in mer pengar än vad det skulle kosta svenska folket, jag tycks ha fått rätt. Precis så som jag förutspått har detta bröllop ökat Sveriges dragningskraft, främst för turister från USA och Kina precis så som jag trodde även om inte Japan nämns vilket jag nog trodde att det skulle göra. Kanske kan vi nu slippa lyssna på avundsjuka kreti och pleti som tycker att drygt 3 kronor per man i Sverige är ett för högt pris att betala för denna ovärderliga PR för Sverige.




Bilden på flickan med flodhästen förbluffar mig av flera anledningar. Den första anledningen är att denna "flicka" tydligen är någons fru... och är en bit över 20 år gammal. Den andra anledningen att förbluffas är att denna bild tydligen har cirkulerat i tidningar världen över och nu skriver till och med jag om den... Tänk vilken idétorka det måste vara i alla världens tidningar när man skriver om nåt så löjligt som en linslus till flodhäst. Trösten i detta är att det betyder att inget hemskt har hänt i världen.


Alvedon kan inte kallas snällt står det i rubriken här, var Alvedon har kallats snällt finns det ingen uppgift om, bara att de fått böta för påståendet. Så passa er för att säga något sådant så att någon hör.

Här kommer sedan pricken över i:et.
Hillevi Wahl har ännu en gång bara angripit ett problem från ena sidan. I hennes värld har alla överviktiga svåra känslomässiga problem och ett beroende. Varför är det så svårt för så många människor att förstå att även överviktiga kan äta för att de är hungriga, för att det är socialt eller för att det smakar gott? Dessa förklaringar får ingen att lyfta ett ögonbryn om personen som ger dem är normalviktig eller underviktig. Är personen istället överviktig så ljuger denna både för sig själv och andra. Det finns väldigt många anledningar till att folk blir överviktiga, känslomässiga problem som leder till ett beroende är bara en av dem. Om det dessutom var så att alla dessa överviktiga hade de problemen som hon påstår, varför bemöts de då inte med mer förståelse och ömhet istället för förakt och likgiltighet?

Inga kommentarer: