tisdag 23 november 2010

24 timmar i isolering

Jag kom hem ungefär vid midnatt på fredagkvällen, under lördagen satt jag helt ensam och lyckades inte hitta någon som ville leka med mig. Alla tycks vara bjudna på fester och middagar och ha någon som de alltid träffar. Ibland kan det vara oerhört ensamt att vara singel, man är liksom ingens förstahandsval. Inte ett telefonsamtal och inte ett sms annat än svar på mina egna på hela dagen och kvällen. Jag åt en god frukost med äggmacka och frappé, röjde lite i gästrummet och letade fram alla färger och sånt som jag behöver till renoveringen av badrummet och insåg att jag verkar ha tappat bort alla penslar utom en... det blir till att köpa nya. Jag ställde fram målartvätt och en handduk, men satte aldrig igång att tvätta tak och väggar. Tanken var att åtminstone vätta av och kvistlacka. Men det är svårt att komma igång, det är därför jag håller på dygnet runt tills jag är färdig sen, jag är rädd för att det ska bli stående halvfärdigt annars och det mår jag inte bra av. Halvfärdiga projekt och rörigt hem gör mig stressad. Jag tog ur lakanen ur gästsängen också och lade dit duntäcket istället för det tunnare syntettäcket. Äntligen tog jag fram och testade mina vaccumpåsar också. Jag tror att det är en finsk produkt och vi använder dem på jobbat och förra julen gick vi ihop några på jobbet och köpte hem ett gäng till oss själva att använda i förråd och garderober. Nu lade jag in extratäcken och filtar i två olika påsar och sög ur luften med dammsugaren, det fungerade bra och nu får alla täcken och filtar plats på samma hylla, förr behövde de 3 hyllor i garderoben. Kan jag nu bara bli av med alla extra kläder så kanske det blir lättare att hålla ordning i gästrummets garderober. Men först måste jag väl ta itu med alla ryggsäckar, kameraväskor och datorväskor och se vad som ska sparas, vad som ska kastas och vad som ska säljas.
När klockan var nästan 20 på kvällen insåg jag att jag inte skulle få något socialt liv denna lördag så då satte jag igång att laga potatisgratäng med en massa vitlök, annars äter jag aldrig vitlök på helgerna och om någon erbjuder mig nåt med vitlök brukar jag säga: -Nej tack, jag är singel...
Nu skulle jag ju bara sitta hemma så jag kunde lika väl njuta av vitlök i min ensamhet. Jag gjorde två portionsskålar med gratäng och en med 2-3 portioner i. Samtidigt hade jag tjocka revbenssjäll och en fläskytterfilé i ugnen och tyckte att det kändes lite sorgligt att laga så god mat åt bara mig, jag som dessutom inte äter mer än ett par matskedar åt gången...
När maten var klar ganska långt senare så åt jag en portion gratäng och ett par skivor fläskytterfilé med lite färsk spenat och ruccolasallad. Väldigt gott blev det i alla fall!

Sen höll jag nästan på att somna i soffan, jag som aldrig gjort det i hela mitt liv och bestämde mig för att jag lika gärna kunde gå och lägga mig tidigt. Det skulle i sånt fall bli tidigare än ens någon vardag på flera månader. Men när jag väl lade mig i sängen vid 23-tiden så var jag inte längre lika trött utan lade mig och läste en bok istället: Väktarens Lärling

Precis vid midnatt ringde så plötsligt min mobiltelefon! Jag undrade förvånat vem som kunde tänkas ringa vid den tiden och hoppade ur sängen för att springa ut i hallen där jag glömt telefonen, jag hörde då hur den ropade vem det var som ringde "L Jobb, L jobb", ja såklart det är hon, hon vet ju att jag är uppe vid den tiden.
L och sambo var på väg från ett 40-års kalas och ville att vi skulle mötas på Magget. Jag som varken sett eller pratat med någon på 24 timmar tyckte att det lät som en bra idé även om jag var tvungen att kliva upp ur den varma sängen och snygga till mig för att gå ut. Dessutom kände jag viss ångest inför att prata med människor med vitlök osande ur munnen. Min chef brukar alltid säga: -Varför lukta gott när man kan lukta vitlök!
Låter visserligen både kul och smart, men han har ju inga problem med att få tjejer efter sig, vitlök eller inte. Det är inte lika lätt för andra. Det känns dessutom som om killar i större utsträckning får lukta vitlök, ungefär som de i större utsträckning får gå på toaletten eller prutta.
Men sagt och gjort, 20 minuter senare var jag på plats vid Magget och blev glad när jag såg att den trevliga vakten, "min vakt" var där. Men det var så kallt att jag som lämnat jackan i bilen inte kunde stå där och prata utan var tvungen att gå in och värma mig.
Det var annat folk på Magget än vanligt, lite mer nyktra, normala människor vad det såg ut. Men inte särskilt intressanta eller kul folk för det. Jag och L stannade tills de tömt puben och snackade lite med vakten innan vi åkte.

Min vana trogen var jag i säng riktigt sent i alla fall, trots att jag trott att jag skulle komma i säng så tidigt. Men nog räddade det helgen trots allt! Jag gillar att vara ensam, men att vara isolerad i 24 timmar på en lördag, det är mer än jag klarar av utan att ifrågasätta mig själv.
Ibland känns det som om folk struntar lite i mig just för att jag är så självständig, det är sant att jag inte BEHÖVER någon annan för att klara mig, men det betyder inte att jag inte VILL ha folk omkring mig. Livet blir roligare om man har sällskap ibland.

Inga kommentarer: