fredag 30 mars 2012

Med lite träning ska det nog bli helt okey




29/3 På torsdagen kändes det som om jag inte fick särskilt mycket gjort på jobbet, men naprapaten kom i alla fall förbi och knäckte nacke, rygg och höfter åt mig.
Jag kom från jobbet i rimlig tid och åkte direkt hem, matade Turre och Judas och bytte om, sen åkte jag till stallet för att rida dressyr igen. Det är ju lika bra att försöka hålla igång nu när jag äntligen har kommit till skott.
L var där och hjälpte syrran och busade med Venar sådär som hon gör och han tar det med lugn sådär som han gör...
Jag borstade, kratsade hovar och sadlade själv den hör gången och vi hade en diskussion återigen om hurvida man ska stå still när någon klättrar upp eller inte och sen lyckades jag ta mig upp. Han hade haft lite mer bråttom upp till volten den här gången och antingen berodde det på att han kommit på att det var lite kul eller så berodde det på att han blivit av med all sin päls och alltså kände sig piggare och gladare. Han var lite mer livlig också medan jag red så det berodde säkert mest på pälsen, men i förstod också varandra bättre den här gången. Han är känslig och gör fel direkt när jag gör fel så efter lite puts borde vi kunna göra en hel del ihop. Hellre en känslig häst som lyssnar så att man kan putsa sig själv än en som går dit den går oavsett hur du gör.
Han har luftigare steg än min Gullan och jag har lite svårt att sitta snyggt men det lär väl också bli bättre med lite träning. Jag fick däremot en attans håll och fick till slut ge upp och skritta av istället, men innan dess hade vi i alla fall testat vänster galopp ett par gånger, höger lyckades jag inte få till men det kommer nog det också. När vi blivit starkare båda två ska det nog se riktigt trevligt ut hoppas jag. Syrran fotade med min kompaktkamera och var allt annat än nöjd med bilderna, men nåt måste jag ju visa så ni inte tror att jag ljuger.
Ljumskarna mådde bättre den här gången och sittbenen verkar inte heller tagit lika mycket stryk.
Jag åkte hem och tog det lugnt resten av kvällen och tittade på Bones.

Inga kommentarer: