måndag 5 mars 2012

Vi kan skrämma de modigaste


2/3 På fredagen var vi alla väldigt sega och jag tvingade slutligen mig själv att gå upp vid 12 eller nåt sånt. Jag hade sovit som en stock men var tröttare än någonsin av någon anledning. Jag smög så gott jag kunde och tände i spisen och sen rörde jag ihop en pannbrödsdeg och vid det laget var de andra vakna och jag satte igång att baka ut degen och grädda brödet och Ju förberedde äggröra.
Vi åt som kungar denna morgon, äggröran var den krämigaste, godaste jag någonsin ätit faktiskt och brödet var gott till det, ungarna var också väldigt nöjda.
Efter att vi plockat undan efter frukosten bytte vi om och jag och Ju åkte för att handla och barnen gick ned för backen för att försöka preparera den inför hemfärden på lördagen, vi var allt annat än säkra på att Ju's bil skulle komma upp för backen till vägen. De hackade bort is och sandade och hade sig, vi kom med nöd och näppe upp för backen med min bil och sen kom vi iväg till affären.
Vi handlade lite grejer till nudelsoppa och korvgrillning och så åkte vi tillbaka. Vi stannade till på Statoil på vägen hem och köpte vägsalt, kanske skulle det hjälpa lite i alla fall?
Barnen hade jobbat stenhårt under tiden vi varit borta och ändå hade de inte kommit så långt. Jag och Ju saltade en bit av den brantaste backen och sen stannade Ju med barnen för att montera snökedjor på sin bil, hon fick låna dem av grannen.
Jag åkte mot torpet och denna gång sådär i dagsljus utan barn i bilen så körde jag lite mer aggressivt och kom faktiskt upp för backen. Sen packade jag upp och när jag var klar dök de andra upp.
Barnen var väldigt trötta och hungriga vid det här laget och efter en stunds diskuterande kom vi fram till att vi skulle grilla utanför dörren istället för nere vid sjön.
Vi är ett väldigt effektivt gäng när det gäller att göra upp eld, jag och L vet precis hur man får igång den och de andra är bra på att hitta ved. Det tog inte mer än någon minut och bara en tändsticka så hade vi en fin brasa och strax senare började vi grilla korv för ingen av oss orkade vänta på någon glöd.
När alla ätit sig mätta på korv med bröd så gick vi lös på marshmallows, ungarna har tjatat om det de andra gångerna vi har grillat korv, men det här är första gången vi kom ihåg att köpa det.
När vi kom in var vi frusna och trötta och jag var nästan lite yr av trötthet så jag lade mig en stund och de andra var inte bara tysta och snälla, nej de diskade och städade under tiden också så jag vaknade till ett nystädat kök. Jag hade bara slumrat till eftersom jag börjat panikfrysa och fick till slut gå upp och sätta mig så nära spisen det gick och när jag värmt mig ordentligt startade vi en omgång "plump" men sen blev vi hungriga och jag gjorde en nudelsoppa med Ju's assistans. Det var tacksamt och det fanns inget kvar i grytan när alla ätit sig mätta.
Sen spelade vi vidare på vår plump-omgång och sen var jag helt slut och ville gå och lägga mig och de andra gick med på det. Vi släpade återigen fram madrasser och sängar och kom i säng. Innan vi somnade låg vi och pratade en bra stund och sjöng halva låtlistan från 80-talets barnskiva nummer 1, Djurens Brevlåda.
Vi hade väldigt roligt och det skulle nog ha varit en hel del folk som blivit skrämda av oss och undrat vad vi är för ena egentligen...




1 kommentar:

Eva in Athens, Greece sa...

Grillade marshmallows åt jag sist i L.A 1980...
Ni ser ut att ha haft en väldigt trevlig dag!
☼☼☼