torsdag 29 mars 2012

Vårstädning ger sinnesro och ömma muskler

24/3 På lördagen var tanken att Ju's kompis M skulle komma och bo hos mig till söndagen men eftersom hennes unghäst än en gång spetsat sig själv på en pinne så blev det inget av med det. Hon var ändå tvungen att åka till Väsby för att köpa en bil av en annan  kompis till oss och vi sa att vi åtminstone skulle ta en fika innan hon åkte söderut igen. Som tur var höll jag inte andan och väntade utan fick en plötslig energivåg genom kroppen och gick ut för att göra lite nytta efter frukost.
Jag tog ut alla grejer som stått i gästrummet ut till förrådet och sen satte jag igång att städa tomten.
Jag krattade under alla buskar och i alla rabatter, tunnade ur syrénträdet och klippte bort lite kvistar och grenar som  brukar fånga mitt hår när jag klipper gräsmattan. Sen beskar jag plommonträdet och ett av äppelträden och gjorde även halva andra äppelträdet men sen klarade varken mina armar, händer eller nacke något mer tittande uppåt så den sista halvan av trädet får vänta.
Trots att jag vid det här laget var helt slut i kroppen så var jag envis nog att tvinga mig själv att släpa alla dessa kvistar och grenar till slänten framför huset och där tippade jag dem utför slänten. När grannen J gick förbi och pratade lite bad jag om ursäkt i förtid för att det nog skulle bli liggande ett bra tag eftersom det är lite tid framöver och jag dessutom inte har någon bil med krok att använda till att köra sopor med. Han föreslog att jag skulle elda upp grenarna men jag vill helst inte utsätta grannarna för det. Om jag kom på ett sätt att lösa transporten kunde jag ju dra det till "hagen" och lägga det på majbrasan... Men frågan är om det bästa inte är att klippa det smått och värma badtunnan med klippet i sommar?
Jag fyllde två stora, svarta, sopsäckar med löv och skräp från tomten och hivade även dem utför slänten och när jag ändå höll på körde jag ned den gamla TV-bänken som stått på verandan i väntan på soptippen och den gamla, sneda skottkärran och kastade dem utmed slänten också.
Jag avslutade jobbet med att sopa verandan och gången och plockade lite skit efter Turre på tomten. När jag var klar var jag helt slut och stapplade in. Jag hade jobbat i nästan 5 timmar och utan någon paus alls.
Nu fick jag besked att M inte skulle hinna ta en fika ens, hon hade fastnat hos P istället.
Jag gick in och vilade en stund och hoppade sen in i duschen och åkte och hämtade S och så åkte vi in en stund till Tudor och sen Dubliner.
Bandet på Dubliner spelade bra men det var inte alls min typ av musik och vi åkte hem vid 0.30 ungefär.

De extra bilderna är från i tisdags när vi var på fotopromenad jag och Turre.





2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kommer GÄRNA en annan dag. Är det ditt fina hus på bilden? Skönt med vårstädning. Kramar Mia

Nova sa...

Du är alltid välkommen, jag hoppas att du vet det!
Ja, det där är mitt älskade hus, jag hade velat visa dig hur jag bor :-)