tisdag 13 mars 2012

Skrupellösa varghatare

http://www.vargfakta.se/nyheter/varg-pa-barnens-lekplatser-igen/

Jag blir så arg, besviken och ledsen på denna skrupellösa propaganda mot vargar. Det finns ingen sanning alls i de 7 stegen även om de låter logiska, det finns inget i historien som stöder punkterna och de är helt påhittade.
De får det att framstå som fakta istället för en perverterad människas fantasi.

Då det gäller vargar på lekplatsen undrar jag hur man kan få för sig att lämna  en 2,5 åring och en 5-åring ensamma på en lekplats?
Det finns värre faror än en passerande varg, som tex. större barn, äldre män och aggressiva tamhundar.
Det har vi faktiskt en massa statistik på, de tre farorna är reella och vi kan tyvärr samla statistik på det varje år. Några vargattacker har vi inte haft på flera hundra år.
Dessutom finns det varg i de flesta europeiska länder och med större koncentration och med mer folk och mindre yta och har ni någonsin hört talas om att svenska turister går och är rädda när de är i Spanien, Italien och Tjeckien till exempel?

Åhhh, varför finns det så mycket hat?

Kan vi inte bara leva och låta leva?

Vi har flera exempel varje år där björnar skadar och till och med dödar människor men vi hör inga röster som kräver utrotning av dessa. Jag tror att det är så "enkelt" att vi formas av barnsagor och det var ju så det var tänkt när dessa skapades, att de skulle uppfostra oss och lära oss värderingar.
I sagorna är vargen alltid den onda och björnen är lufsig och gosig. Hur kommer det sig att vissa håller fast vid denna övertygelse hela livet och vi andra tänker till?




Inga kommentarer: