torsdag 1 mars 2012

Kyss Karlsson

28/2 När jag vaknade på tisdagen hade det snöat igen, men det var i alla fall plusgrader så hoppet var stort att det skulle smälta bort snabbt, särskilt som Turres tassar nästan smälte ned snön för varje steg, det betyder att det  är rätt varmt och dessutom inte särskilt djupt. Jag kom inte från jobbet förrän rätt sent och fick skynda hem för att byta om och hämta gymbagen, jag hade äntligen fått energi nog att anmäla mig till ett pass. Jag hade valt Sh'Bam som tidigare alltid varit fullbokat när jag velat testa, men nu fanns det plats. Jag kom i tid den här gången och efter att ha hängt in jackan i skåpet gick jag för att värma upp lite på ett band. Jag gick 1 km (c:a 10 min) och sen gick jag till passet. Alla andra hade precis gått in och jag hamnade längst bak vilket passade mig väl.... just då...
När passet väl startade var det inte lika bra att stå långt bak, trots att instruktören står på ett podium är det svårt att se henne när man står längst bak och jag med mina koncentrationssvårigheter tappade takten hela tiden när jag först försökte lägga till armrörelserna på benrörelserna och också när tjejen framför mig gjorde fel hela tiden. På det stora hela var det dock ett jättekul pass och mer som Zumban på Medley, det vill säga någon blandning av Friskis och Svettis med enkla danssteg. När jag lärt mig koreografin kommer jag kunna ta ut svängarna mer, lägga på lite mer höftvift och bli tröttare. Kul var det i alla fall och man glömde helt bort att man tränade.
Efteråt gick jag till bandet igen och gick och sprang i c:a 15 minuter varav jag sprang 1x2 min och 1x1½ minut, jäklar vad jag tappat kondis... Fast jag hade ju visserligen gjort ett pass före också och var nog tröttare än jag trodde.
När jag kom hem for jag runt som en virvelvind och matade djuren, diskade, skalade potatis till mos, duschade, kryddade lax och stekte den, allt för att vara klar till 21 och Veckans Mord på Ettan. Jag hade blivit tipsad på Facebook om att de skulle besöka Hammarby Apotek i Upplands Väsby och berätta om mordet som hände där för 99 år sedan. Det visade sig tyvärr att det inte var särskilt utförligt och själva apoteket fick man se väldigt lite av, istället satt jag och tittade på annat i nästan 1 timme i väntan på inslaget...
Han berättade bakgrunden till uttrycket "Kyss Karlsson" som jag ju känt till hela livet mer eller mindre men insett de senaste månaderna att ingen som är född utanför Väsby känner till. Men Leif GW Persson menade att det var ett välkänt svenskt uttryck, inte något lokalt fenomen.
Jag kom i säng i rimlig tid, i alla fall med mina mått mätt.

Inga kommentarer: