fredag 30 mars 2012

Så gör man fiskgrytan

När jag lagar mat så "höftar" jag rätt mycket och inga av nedanstående mått är på något sätt exakta utan ni får prova er fram lite.

300 g Vit fiskfilé
2-3 dl "smält" svamp, gärna trattkantareller
1 knippe Salladslök eller Färsk gul lök, skuren i slantar, spara det gröna till garnering
5 dl Grädde
1 dl Creme Fraishe
1-2 tsk krossad grönpeppar
2 st Fiskbuljongtärningar
½ påse riven ost
1 dl Mjölk
10-20 halverade cocktailtomater
1 näve skalade räkor
ev. lime eller citronsaft
1 påse Ruccola

Fräs lök och svamp, häll på grädde och creme fraishe, krydda med buljongtärningar och grönpeppar.
Rör ned osten och fiskfilén i bitar och vänta tills fisken är tillagad innan du lägger i tomaterna och precis före servering ruccolan och räkorna. Späd med mjölk om det blir för tjockt.
Garnera med det gröna från löken och gärna några skivor citron och kryddgrönt eller ärtskott.
Servera med jasminris.


Inga kommentarer: