torsdag 29 mars 2012

Hans barn sitter och svälter i en Mercedes


25/3 När jag vaknade på söndagen och släppte ut Turre såg jag att större delen av mina sopor var borta, snälla grannen J hade tagit med sig både sopsäckar och TV-bänk och skottkärra. Nu blir det nog så att jag klipper ned resten och använder att leda i tunnan med.
Nu ska jag bara gräva fram den trasiga pumpen och sandfiltret och skicka allt till Umeå så att de kan skicka ned det till Pahléns i Väsby för reparation... Ja, jag vet, löjligt och miljövidrigt, men det är så det måste gå till för att garantin ska gälla.
Jag måste beställa nya lock till tunna också, som det är nu regnar det in både löv, barr och stackars insekter och grejer.
Jag åt frukost och åkte sen iväg till Bauhaus i Barkarby för att förhoppningsvis få tag i svärd och kedja till motorsågen. På vägen blev jag stoppad av en utländsk kille i en dyr Mercedes som påstod att han blivit av med sina kreditkort, ville sälja sitt familjeguld och så vidare, bara han fick råd med bensin till bilen och mat till sina barn som satt i bilen. Jag har varit helt skonad från sånt och visste inte riktigt vad jag skulle tro men eftersom jag är mer än tillåtet naiv så ville jag inte vara dum dessutom, så istället för att ge honom några pengar trots att jag var osäker på om han kanske faktiskt behövde hjälp så ringde jag polisen och sa var han stod och sa att jag inte visste om han faktiskt behövde hjälp på riktigt eller inte. Då sa de att det var fler som ringt och att han stått på ett helt annat ställe tidigare... Då var jag glad att jag jobbar på att inte tro gott om alla, men samtidigt ledsen för att man måste vara så misstänksam. Tänk vad bra det hade varit om man bara kunde hjälpa folk som hamnat i knipa utan att vara rädd för att bli blåst, rånad eller mördad. Sen kan man ju undra vad hans barn kommer att få för bild av världen? För dem består det i elaka jävlar som inte bryr sig och snälla, naiva idioter som är till för att blåsas... och en arbetsdag för dem är att sitta i bilen medan pappa drar en snyfthistoria för att få pengar för ingenting. Hur ska de kunna lära sig hur man försörjer sig utan att skada andra?


Det visade sig att Bauhaus hade kedjan men slut på svärdet och killen var faktiskt snäll nog att skriva ned beteckningen på båda på en lapp och skicka mig vidare till Jula en bit bort. Jag handlade däremot soppa till motorsågen, olja till densamma och en orkidé och oregano på extrapris och några narcissus till, dessutom kom jag hem med 5 säckar täckbark att lägga runt bärbuskarna.
På Jula har jag aldrig varit tidigare, jag vet inte varför... Jag hittade både svärd och kedja och köpte en cafégrupp för 395:-.
Jag handlade ett par arbetsbyxor, en arbetströja, ett par riktigt bra handskar och en ny Morakniv också.
Mest glad var jag för arbetsbyxorna, det är första gången jag kommit i ett par eftersom de är i herrstorlekar vilket innebär att mina tjejlår och stora rumpa inte får plats.
Jag pressade in allt i den fullproppade bilen och åkte hemåt. På vägen stannade jag på PrisXtra för att handla grönsaker eftersom jag mindes att de för ett par år sedan hade så fin grönsaksavdelning. Det hade de inte längre! Allt var halvruttet eller vissnat och jag åkte till Ica Format istället. De hade slut på edamamebönor liksom de flesta andra också verkar, så nu har jag varit utan ett tag.
När jag kom hem planterade jag blommorna och packade upp den nya cafégruppen, det blev pricken över i:et på min nysopade gång.
När jag gick in gjord jag en tomatröra till bruchetta inför kvällen och så förberedde jag alla ingredienser för risotto och lade i skålar.
Sen blev det bråttom jag skulle ju hämta H på Bromma Flygplats 19.30 och dagens bravader hade tagit mycket längre än förväntat.
H var lite tidig men jag var exakt i tid och svängde in på Brommas område exakt 19.30 och där stod H och väntade, helt utan bagage eftersom hon bara skulle på en endagarskurs.
Sen åt vi bruchetta till förrätt och H var extatisk över den liksom de flesta jag har bjudit på det.
Sen satte jag igång med risotto och sen serverade jag det med grekisk sallad och inget kött eller fisk eller nåt sånt. H älskade även risotton och försökte komma ihåg hur jag lagat den.
Sen tittade vi på foton och jag gjorde oss en smoothie var till efterrätt. Vi kom i säng rätt sent 1.30 eller nåt sånt tror jag.
Som ni ser är H en av dem som Turre älskar.

Inga kommentarer: