tisdag 20 mars 2012

Att trivas hemma


16/3 Tanken var ju som sagt att jag skulle jobba hemma på fredagen och eftersom jag jobbat till 4 på morgonen så tänkte jag ta sovmorgon med gott samvete. Men si så blev det inte, vid 9.30 ringde kollegan T och väckte mig. Jag hoppas att han inte märkte det för han vet ju inte att jag jobbat hela natten. Men eftersom jag behövde göra några saker åt honom så gick jag upp och stannade sedan uppe. Sen åt jag frukost och fortsatte jobba och svarade på mail också och skrev några offerter. Vid 14 ungefär så gav jag upp och sov middag i nästan 3 timmar men det är kanske inte så konstigt när man sovit knappt 5 timmar.
När jag gick upp blev jag genast rysligt effektiv och slet lakanen ur sängen, vek tvätten, dammade alla ytor, planterade den nya blomman i den gamla krukan, duschade alla de stora blommorna i duschen och gav dem en ordentlig rotblöta, tvättade speglar, bord och kök och pratade med Ju i telefon samtidigt. Det känns som om en handsfree vore rätt vettigt i såna lägen...
När vi båda dammat och torkat färdigt lade vi på för att dammsuga och när jag dammsugit klart och fått byta dammsugarpåse mitt i allt så tog jag itu med att skura. Jag gör ju inte det särskilt ofta men nu när det varit lerigt så blir det så fula tasspår på det svarta golvet. Det blev så skinande rent och fint att jag mest bara satt och tittade mig nöjt omkring resten av kvällen, det var hög tid att städa och jag trivs inte i smuts och stök.
Kvällen spenderades framför House och med datorspel och det kändes så skönt att sitta i ett rent hus. Kusin S smsade och vi bestämde oss för att äta frukost/lunch tillsammans på lördagen.


Inga kommentarer: