måndag 19 mars 2012

Nu är det officiellt vår, suget är här

14/3 På vägen hem från jobbet på onsdagen handlade jag lite på Ica och på vägen därifrån ringde jag Ju för att kolla hur man egentligen gör stekt ris...
Jag hade handlat en massa goda saker, jag kom bara hem med grönsaker och mjölk och fil. Konstigt, men varje vår blir jag fruktansvärt sugen på grönsaker. Jag gillar visserligen grönsaker men på våren vill jag liksom inte ha något annat alls..
Jag kom alltså hem med blomkål, böngroddar, svamp, ruccola, ärtskott och en del annat till exempel örtkryddor.
När jag kom hem diskade jag upp i köket och sen satte jag igång experimentet. Dessvärre blev det ju en hel massa stekta grönsaker så slutligen var jag tbungen att ta ut lite för att inte riset helt skulle försvinna i woken bland grönsakerna. Sen stekte jag allt så som Ju sagt och slutligen när det var riktigt varm knäckte jag ned äggen så som hon sagt. Men ajdå, det var visst inte alls så varmt som jag trott... Inget hände alls och slutligen fick jag ge upp och blanda runt det för att det skulle stelna och då försvann det ju precis så som hon sagt att det skulle göra. Jag kan bara inte fatta hur riset och grönsakerna tycks bli brända men det fortfarande inte är varmt nog för att äggen ska stelna till.
Det fick bli vegetariskt ris eftersom det enda jag egentligen gillar i det är tigerräkor och jag försöker undvika att köpa det så som en god medmänniska ska, fast ibland köper jag dem i alla fall eftersom det är de enda räkor jag gillar varma.
Jag serverade i alla fall det stekta riset med en massa färskpressad lime och en blandning av risvinäger och chili, det är inte det de har i Thailand men vi vet inte riktigt vad de använder för vinäger, den är jättegod!
Jag diskade upp och städade efter mig i köket och sen tittade jag vidare på House.


Inga kommentarer: