fredag 30 mars 2012

Resetips - eller hur man packar

Jag avskyr verkligen att packa, de flesta tycker att det är värre att komma hem med packningen och behöva packa upp. Men det är det där att det är så lätt att glömma något, eller packa för tungt, det är en evig balansgång ju. När man kommer hem med en väska är det ju bara att tömma ut den och sortera tvätten i stort sett, inget svårt alls, ingen större risk att glömma nåt liksom....
Dessutom håller ofta syrran och systerdottern mig sällskap när jag packar upp, det är en tradition nu för tiden. De tittar vad jag kommer hem med och jag får sällskap.
Min kompis S som reser väldigt mycket, tipsade i sin blogg om denna sida:
http://upl.codeq.info/
Jag vet inte om jag skulle kalla det för en packlista, jag skulle nog mer kalla det för vettiga resetips.
Jag gör nästan exakt så som det står i dessa tips, det är väl nåt man lär sig när man reser mycket antar jag.
Men om det är någon som inte reser så mycket och ska iväg, då tycker jag ni ska ta en titt på den här sidan!

Ett par extra resetips från mig personligen:

*Försök att inte se ut som en turist även om du är det, läs skyltar utan att det syns och följ gärna strömmen utan att se för imponerad ut av det som omger dig.

*Bli inte stressad om du går vilse, i dagens moderna värld går det inte att försvinna ens om man vill det, förr eller senare hamnar du där du ska.

*Glöm inte att pruta i de länder där man ska det.

*Ta seden dit du kommer och försök lära dig vad som är oförlåtligt i den kultur du besöker och undvik att bete dig så till vilket pris som helst. Lär dig också vad som uppskattas och försök att behaga folk du träffar, var artig.

*Ta gärna kopia på pass och biljetter och maila dem till din egen mailadress som du kan nå online. Kan vara bra att ha om något händer.


Inga kommentarer: