onsdag 4 april 2012

Så mycket kan man hinna på en fredag

30/3 På fredagen var det stressigt på jobbet och trots att jag var riktigt effektiv kom jag inte iväg förrän en bra stund efter 13 då vi egentligen slutar. Jag åkte direkt till syrran där det vankades lunch med kollegorna. Tanken var att vi skulle umgås lite, äta lunch och sen skulle syrran lära oss lite om sminkning, så hon hade bara bjudit in tjejerna så att det inte skulle bli för rörigt med killar som inte alls är intresserade av smink.
Vi fick en god pastasallad och hade trevligt medan vi snackade om allt från bilkörning till andra upprörande saker.
Jag fick sminkas först eftersom jag skulle iväg till Linköping på eftermiddagen. Syrran gjorde en diskret sminkning som passade mig jättebra, tanken var att jag skulle möta H på en pub i Linköping så jag ville vara fin.
När jag var färdigsminkad åkte jag hem för att packa lite. Det blev en pyjamas, tandborste, medicin, mina fotoböcker och kamera i stort sett. Sen åkte jag till mamma och lämnade Turre och så åkte jag söderut.
Det var köer genom stan men totalt kanske de försenade mig nån halvtimme, fast det var tillräckligt för att jag skulle vara tvungen att stanna för att kissa redan i Södertälje på McDonalds där.
Vid 19.15 var jag så gott som framme i Linköping men då hade H och hennes kompis tröttnat på puben redan och sa åt mig att åka av den södra avfarten till Linköping eftersom de var på väg hem till kompisen. Jag åkte förbi den östra avfarten, den norra avfarten och sen kom den västra och den åkte jag också förbi med en undran om hur stort Linköping egentligen är då de tydligen har 4 avfarter... Men se de har de inte... någon södra avfart finns inte och när H ringde och undrade var jag var så var jag halvvägs till Mantorp där nästa avfart finns, 3 mil extra blev det att köra och kisspaus igen i Mantorp.
Slutligen hittade vi i alla fall varandra på OKQ8 dit H's barns kusin lämnade av henne med bilen och sen åkte vi hem till H som bor långt ut i skogen utanför Linköping, runt 1.5 mil i alla fall.
Medan jag och H's yngsta tittade i mina fotoböcker gjorde H varma mackor åt oss och sen kom hennes man in från stallet också och åt med oss. Mumsigt var det och när jag äntligen fått i mig min mat var det dags att gå ut igen, jag hade erbjudit mig att skjutsa ungdomarna till stan, de skulle gå ut. Vi tog min bil så att jag skulle kunna tanka den när vi ändå var ute och åkte så vi skulle slippa göra det på morgonen på lördagen.
Vi snackade lite i köket jag och H och sen gick vi och lade oss. Jag fick låna I's rum och hon hade Min Häst tidningar spridda över hela rummet så jag fastnade i ett par tidningar och släckte inte förrän 1.30 men somnade direkt.


Inga kommentarer: