söndag 8 april 2012

Ambulerande medmänniska

1/4 På söndagen sov jag som allra djupast och bäst när kusinen gjorde just det jag sagt åt henne att göra, ringa om det blev värre... Klockan var 9.40 och jag hade sovit alldeles för kort stund för att vara utvilad men jag drog mig upp och åt frukost så fort jag kunde och ändå gick det i slow motion...
Det gav henne dock tid att få en tid på Cityakuten i stan och det besparade nog oss en massa tid och henne en hel del lidande för den vanliga akuten verkade inte riktigt veta vad de skulle göra med akut tandvärk. Jag hämtade S och körde henne in till stan och vi blev väl bemötta på Cityakutens Tandläkarmottagning. Efter att ha röntgat tanden fick S lugnande och sen skulle vi vänta i 30-60 minuter så jag lämnade henne en stund och gick till Hötorget för att handla lite grönsaker. Jag tyckte att det var tur i oturen att jag i alla fall hamnade i stan mitt på dagen då grönsakshandlarna är där. Men se där sket det sig... tydligen är de inte där på söndagar, eller i alla fall inte den här söndagen. Nu var det istället loppis och när jag gick till Hötorgshallen för att titta där istället så visade det sig att det var stängt även där på söndagar. Mähh, behöver inte folk handla på söndagar eller?
Jag gick istället in på Akademibokhandeln med något litet vagt hopp om att min kompis H skulle vara där och jobba. Jag har inte sett eller hört nåt från henne på åtminstone ett år och hon flyttar mellan butikerna, men kan ni tänka er, hon var faktiskt där. Vi pratade en stund och hon berättade om sitt nya företag och jag hejade på och gav råd med det jag kan nåt om, men sen fick hon en kund och jag gick tillbaka för att hålla S i handen.
När jag kom tillbaka hittade jag den här artikeln i en damtidning i väntrummet. Jag läser bara damtidningar när jag är hos tandläkaren och ibland frisören och anledningen är att att jag retar upp mig så dant att det räcker med någon gång om året. Men det här var ju både en bra artikel och väldigt intressant tycker jag! Vad kul att se hur de kungliga smyckena har burits av kungligheter genom århundradena och till och med få se foton genom tiderna. En riktig fullträff enligt mig och en kul bit av historia!
Sen var det dags att dra ut S tand och hon var modig och duktig och det gick väldigt kvickt. Jag satt i fönsternishen och precis när jag tittade ut såg jag en parkeringsvakt vid bilen bakom min så jag skyndade ut och körde iväg, det visade sig att de satt upp en ny skylt där jag brukar stå. Förr stod det stoppförbud vardagar 7-17 och inget mer, nu stod det parkeringsförbud alla andra tider... Hoppsan, det var nära ögat. Jag förstår däremot inte varför det är så, man står inte i vägen för någon där.
Jag letade parkering runt, runt och körde en ganska bra bit ifrän Olof Palmes gata och hann inte hitta någon innan S ringde och sa att hon var klar och stod utanför dörren. Så jag hämtade upp henne och så åkte vi bara runt hörnet och handlade på en asiatiskt affär, S satt kvar i bilen.
Jag hittade allt möjligt kul så nu blir det ännu fullare i skafferiet...
Sen körde jag hem S och vid det här laget hade min migränkänning blivit riktigt migrän och värre än jag haft på väldigt, väldigt länge. Jag åkte trots detta till Ica Maxi i Häggvik och handlade framförallt grönsaker, jag hittade en pumpa också, nu ska jag bara komma på vad jag ska laga av den.
När jag kom hem tog jag en migränspruta och blev så gott som medvetslös i 2½ timme. När jag vaknade mådde jag bättre men inte bra, men då vet jag av erfarenhet att det bästa är att gå upp och göra saker så gjorde jag just det.
Jag och Quiz-L hade bestämt att hon skulle komma på middag men det fick vi skjuta upp på grund av migränen, trist eftersom jag redan handlat och planerat och allt sånt...
Judas har ju redan haft ett göng fästingar så nu fick han fästingmedel i nacken, halsband går det ju inte att ha på honom, han gör sig av med det på mindre än en halvtimme.
På kvällen kokade jag delikatesspotatis och gjorde potatissallad på den men till middag åt jag mozarellasallad.
Jag tvättade en maskin tvätt och därmed också ett läppstift, men M.A.C. är visst bra kvalié för det var helt opåverkat av tvätten.
Jag som alltid är så frusen var jättevarm hela kvällen, detta trots att det bara var runt 15 grader inne.
Smärta gör en trött och trots att jag sovit på dagen var jag helt slut på kvällen och gick och lade mig relativt tidigt.

Inga kommentarer: