måndag 9 april 2012

Plattfotad anka i pumps


6/4 På långfredagen vaknade jag lite tidigare än jag hade hoppats men åt frukost och begav mig sen till Väsby centrum för att handla skor. Det första paret blev ett par ridskor från Stadsmissionen... ett par helt oanvända jodphurs, men det var ju finskor jag skulle ha ju...
Det ordnade sig när jag gick in på Deichmanns, jag hittade ett par lite finare skor med lite klack till och med. Jag hade testat pumps av alla möjliga sorter men jag har så breda fötter att man mest ser en ankfot, inte några snygga skor. Man ser helt enkelt för mycket av foten. Det får bli halvfina skor, de borde i alla fall fungera med både byxor och klänning och hittills har de känts sköna och jag har inte fått ont i fötterna. När jag skulle betala på skoaffären pep det till i larmet och tjejen i kassan som tycktes vara ensam bad om ursäkt och skyndade efter killen det pipit om. Strax senare kom hon tillbaka med killen och ett par sandaler men sen gick han igen. Hon ringde vakterna och de kom på stört och jag tror nog de fick tag i honom för han var kvar på övervåningen.
Jag handlade ett resårskärp för 50:- på Lindex rea och en del smink jag behövde, ja, faktiskt behövde, inne på Kicks.
Jag köpte också en blomma att ta med till syrran och M på påskaftonsmiddagen dagen efter.
När jag körde förbi Coop blev jag lite förvånad över priserna på färskpotatis, jag vet att det är dyrt på våren, men 9.90 styck? Jag tycker att det är lite kul med skyltar men det är nog lite töntig hobby kanske?
Min gymnasieskola håller de på och river också, men jag kan inte känna någon sorg över den alls, den var ful och opraktisk enligt mig och det är lite bomull för själen att se aulan bli riven faktiskt...
På torsdagskvällen hade jag upptäckt att min levaxin är helt slut, det går inte att ha en bra påskhelg utan levaxinet och en tjänsteresa med jobb mer eller mindre dygnet runt i nästan 2 veckor är inte att tala om. Jag gick till apoteket men det fanns visst inget recept kvar och de rådde mig att ringa Närakuten men si det går inte att få några recept alls från dem så det är ju tur att det inte var någon livsviktig medicin. De rådde mig arr sätta mig på akuten men jag försökte förklara för dem hur man blir när man inte får levaxin, att sitta på en akutavdelning i flera timmar medan de tar prover och håller på är omöjligt och dessutom har jag inte varit utan levaxin tillräckligt länge för att det ska synas på testerna att jag har brist... Senare på eftermiddagen fick jag tag i syrran som också går på det och jag ska få låna av henne.
När jag kom hem var jag helt slut i alla fall, bara runt 12 timmar utan Levaxin och jag var en zombie. och jag halvsov på soffan i någon dryg timme. Systerdottern och jag bestämde att hon skulle komma över och lära sig larmet och sånt praktiskt innan jag åker och hon föreslog att vi skulle gå och mötas på vägen. Det är nog första gången hon frivilligt har rört på sig i hela sitt liv...

Sagt och gjort, vi möttes på vägen och Turre var väldigt glatt förvånad när vi mötte L strax innan vi kommit fram till Fresta och när vi kom hem diskade jag upp lite medan L packade upp det jag handlat på dagen. Efter lite konfererande kom L fram till att hon ville prova den är fantastiska fiskgrytan jag och hennes morföräldrar snackar om så jag lagade den och hon var lika förbluffad hon över hur attans god den är! Hon var också förvånad över hur fort hon blev mätt, den är ganska mäktig.
Se tittade vi först på "Stand By Me" vår favoritfilm tror jag och sen såg i "Trångt i Kistan" som L tyckte var sådär. Vi drack en smoothie till efterrätt och det blev så pass sent att L bestämde sig för att sova över och hon gick och lade sig medan jag drack kamomillte och läste.
Turre älskar verkligen L, frågan är om inte hon är ans favoritperson i världen efter mig och när hon gosar in sig i soffan gosar han in sig i hennes ansikte.

Inga kommentarer: