tisdag 10 april 2012

Walk down memory lane

7/4 På lördagen gick vi upp vid 11 så att vi skulle hinna äta frukost och lämna L hemma innan hennes kompis skulle dyka upp vid 12. Jag funderade på vad jag skulle göra med dagen och bestämde mig för en fotopromenad i skogen. När jag lämnat L hemma åkte jag alltså vidare och efter ett tag bestämde jag mig för att ta en nostalgisk promenad på Harva Gård. Jag känner ju folk där och har också min faster där så jag tog mig friheten att köra genom gården lugnt och försiktigt och parkera i backen ovanför. Sen kopplade jag Turre och gick mot stigen utefter sjön. Jag hade inte riktigt förväntat mig alla dessa minnen på vägen...

Det var där vi satt och tittade på Grand Prix Dressyr någon gång på 90-talet och där gjorde Ju's ex en baklängesvolt över ryggen på min häst och ramlade av när de skulle ta sig över ett dike. Där stannade Gullan i sista sekunden i mörkret och räddade oss alla utom Yorkshire Terriern Smulan från att ränna in i en plötsligt stängd bom i mörkret. Smulan ramlade från min famn i en väldans fart och landade med en liten smäll i rockardens korg, helt oskadad som tur var.
Där badade vi med hästarna jag, Ju och N och där sprang jag och Pi i mörkret tills vi höll på att skrämma ihjäl kusin S och hennes häst som trodde att vi var älgar. I samma backe också i mörker fick jag och Ju färdandes i rockard efter Gullan, möte av en förvånad karl som måste ha hört oss på väldigt lång avstånd eftersom vi övade på att så verklighetstroget som möjligt låta som olika djur, Gullan tog förstås det hela med ro, men mannen måste ha undrat vad vi höll på med när vi bräkte, råmade och ylade om vart annat.

Jag fotade lite utefter vägen men det fanns inte så särskilt mycket mer än skräp att fota faktiskt. Det tycks flyta i land allt möjligt bråte utefter stranden.
Jag har fotat inuti ett gammalt båthus bland annat men de röda stugorna är mitt drömtorp, det är så vackert! Jag tror tyvärr inte att de syns särskilt tydligt på bilderna hur fint de har gjort där, men det är verkligen en riktig idyll.
Jag hittade en husbåt också och när jag tittade närmare såg även den ut att vara rätt fin faktiskt.
Nä jag 1½ timme senare började närma mig bilen igen så såg jag faster jobba med elstängslet till hästarnas hage, hon var en bra bit bort men hon har exakt samma rörelseschema som pappa så jag visste att det var hon. Jag tog en liten avstickare dit för att säga hej och när hon såg mig sa hon bara helt lugnt: Jaså, det är där du är...
Hon hade blivit misstänksam när hon sett min bil och tagit reda på vems det var, så hon visste att jag var någonstans i närheten. Vi gick tillbaka tillsammans och bestämde att jag kanske skulle köpa ved av henne och sen åkte jag hemåt.
Jag vilade en liten stund och sen gjorde jag i ordning mig för påskmiddag och tog faktiskt klänning på mig. När jag var på plats trodde alla att jag skulle någon annanstans efteråt, där fick man för att man klär upp sig...
Jag och L fick åka och handla några saker som missats så vi satt på änden av bordet med kusinbarnen och de visade sig vara snälla och trevliga barn och T var nästan svårt att få tyst på när han väl kommit igång, de åt ordentligt också och det gjorde faktiskt jag också trots att det var lamm. Det smakade verkligen inte kofta för fem öre, jag äter ju inte lamm egentligen men jag är väluppfostrad nog för att prova och denna gång var det högsta vinsten.
Till och med L som inte kan med barn alls verkade tycka att dessa var helt okey och tog sig an att visa dem råttorna och marsvinen och jäklar vilket fnitter det kom där uppifrån när råttan Buddha torkade sig i örat och sen åt upp öronvaxet.
Jag åkte hem vid 21.30 ungefär och det bara för att Turre suttit i bilen så länge. Sen tittade jag på Bones och bara hade det bra resten av kvällen.
















1 kommentar:

Anonym sa...

Verkligen jättefina kort!!!!!
/Eva