onsdag 25 april 2012

Grattis på mig

15/4 På söndagen var det min födelsedag och jag fick sovmorgon till 9.30 och sen var jag tvungen att gå ned till frukost om jag ville ha nån. Nere i frukostrummet träffade jag mina taxikompisar från dagen innan och vi åt frukost tillsammans och pratade lite om lördagen. Sen gick jag upp på rummet och packade och fixade lite och strax före 12 tog jag en taxi in till Liverpool, det var dags att flytta igen...
Det var egentligen för tidigt att checka in på det andra hotellet men jag åkte dit i alla fall och de erbjöd mig ett rum. Jag bad att hellre vänta ett par timmar och få ett bättre rum. Standarden skulle vara densamma i alla rum, men om jag väntade kunde jag nog få bättre utsikt. Sagt och gjort, jag låste in mina väskor i deras bagagerum och sen gick jag för att shoppa. Det var vackert väder, klarblå himmel förstås nu när Grand National var över, fast särskilt varmt var det inte och det blåste fortfarande. Jag gick till Liverpool One där alla butikerna ligger och gick in på Debenhams och köpte en ny resväska, den jag har går knappt att använda längre. Sen köpte jag en klänning därinne också men attans vad svårt det var att välja, de har massor med snygga klänningar som nästan alla sitter snyggt på mig, dyra är de också...
Den svarta klänningen är den jag köpte på Debenhams, den blå är den jag köpte på fredagen.
De andra klänningarna var såna som jag gillade skarpt men inte köpte... Jodå, ibland kan även jag kontrollera mig även om det krävs ett krafttag.
Jag åt lunch på Starbucks, en kaffe och macka och satt där en stund och vilade och läste, hade det bra kort sagt. Jag var inne på Claire's som säljer smycken och hårgrejer och sånt och handlade en jäkla massa hårsmycken och spännen och sånt. Jag köpte även ett par söta kammar att ha i håret på Galamiddagen.
Efter runt 3 timmars strövande gick jag tillbaka till hotellet, hade tur och fick ett rum på översta (6:e) våningen och hade därmed utsikt över Mersey även om det var mellan Pariserhjulet och husen. Nere i en av dammarna låg det fyra bubblor med barn i och guppade, det såg verkligen jätteroligt ut och mer eller mindre helsäkert sätt att leka i vattnet.
När jag kommit till rummet gjorde jag något jag nog aldrig gjort tidigare, jag packade upp och hängde upp alla kläder! Sen fixade jag naglarna och så lade jag mig på sängen i 15-30 minuter och bara vilade. Jag fick ett sms av S att vi skulle mötas upp allihopa i receptionen vid 18.45 så det blev rätt bråttom helt plötsligt och jag fick gå som jag var.
De andra hade jobbat hela dagen på andra sidan floden på företaget där C jobbar. Tanken var att de skulle komma till "min" sida någon gång mitt på dagen så att jag kunde hjälpa till, men så blev det inte.
Vi mötte upp i baren och tog en promenad till restaurangen. Det var relativt långt men vi gick långsamt, det enda problemet var blåsten utefter kajen, det var iskallt!
Restaurangen hette The Livingroom och var snyggt inredd, men maten var ingen höjdare direkt. Vi beställde in ett gäng förrätter som vi alla delade på och sen valde jag en oxfilé, men den visade sig vara rätt seg faktiskt och gav en oljig känsla i munnen efteråt.
Till efterrätt valde jag en kaffedrink; kaffe, chokladlikör, Kaluha och Grand Marnier, det var riktigt gott faktiskt!
Det var flera som beställde IPA (Indian Pale Ale) till maten, min kollega Ds favoritöl som han alltid letar efter när han är i England, det ska jag tipsa om att de har där.
När vi skulle gå från restaurangen insåg vi att vi gått en lång omväg dit och nu tog vi den kortare vägen och på vägen stannande vi på puben Flannagans Apple och tog ett par drinkar. Folk köpte Bailey's efter Bailey's åt mig och till slut fick jag säga ifrån, det gick bara inte att f¨å ned mer, jag var proppmätt på all grädde...
De spelade Livemusik på puben och vi hade trevligt, men alla var trötta och vi var tillbaka på hotellet vid 0.30 och jag gick upp på rummet och läste och somnade sen på två röda.















Inga kommentarer: