tisdag 15 mars 2011

Filmlördag och kanske inte helt ensam i världen

Lördagen var inte mycket bättre än fredagskvällen, jag vaknade deppig och alldeles för tidigt för en lördag. Första gången jag vaknade och tittade på klockan var den runt 7, jag gick slutligen upp vid 9 ungefär. Jag åt frukost och sen gjorde jag inte ett enda handtag på hela dagen. Tanken hade varit att kanske sticka ut och leta efter ved och gå till gymmet, facit blev en dag i soffan framför TVn. Jag tittade håglöst på Iron Man och förundrades över hur söt Robert Downey Jr fortfarande är, men engagerade mig inte mycket mer än så. Sen gick jag och lade mig igen, jag var så fruktansvärt trött. Jag sov i flera timmar och vaknade och gjorde om proceduren fast den här gången tittade jag på Da Vinci Koden. Jag vet att det inte är coolt att gilla den, men okey, jag erkänner, jag älskar den! Dessutom gillar jag både boken och filmen och förstår inte varför filmatiseringen fått så mycket dåligt kritik. Jag gillar äventyrsfilmer och jag gillar "skattjaktsfilmer" och mysterier, att den här boken/filmen dessutom får folk att tänka till lite om religion och "sanningar" är ett extra plus tycker jag.
Kritiken mot Dan Brown är också lite väl hård tycker jag och misstänker att det är avundsjuka, själv är jag definitivt avundsjuk på honom, jag hade jättegärna velat vara den som skrivit den här boken. Kritiken handlar om att teorierna i boken inte är hans egna, men det har han ju aldrig påstått heller... Det finns källhänvisningar i slutet av boken och han hänvisar bland annat till de som utvecklat idén om Maria Magdalenas status som Jesus hustru. Han säger själv att det han gjort är att använda olika teorier för att skapa en helhet och en spännande historia.
Bravo!
Well done!

Senare på kvällen gjorde jag en kraftansträngning och tog mig in i duschen och snyggade till mig. Om man gräver ned sig i depp tar man sig aldrig ur, så istället mötte jag upp G i stan, han hade varit på årsmöte i Stockholm. Vi satt en stund på Tudor Arms och när de stängde gick vi till Dubliner. Där var det ovanligt lite folk och vi kom fram till att det nog berodde på Melodifestivalens final som gick den kvällen. Vi hade det dock lugnt och skönt, men bandet som spelade var lite väl skramliga i ljudet. Jag satt och snackade med några killar och G gick runt och pratade med lite folk han kände. Jag åkte hem vid 2 och åkte till mamma och pappa och hämtade Turre, de hade kommit hem medan jag var i stan. Han blev väldigt glad att se mig och lade sig tvärs över mitt knä medan jag pratade med mamma en stund. Det visade sig att de glömt hans koppel och halsband uppe i Jämtland, men jag använder ju så sällan det att jag nog kan pussla ihop något av Zorros gamla grejer. Däremot hade de med sig sån där getost från Jämtland som jag gillar så mycket och en påse med färskt kryddat tunnbröd. Vad jag känner till finns det bara ett enda ställe i Stockholm man kan hitta sånt tunnbröd och det är på Skansen...

Inga kommentarer: