måndag 14 mars 2011

Helikoptrar och sminkkurser


På jobbet hade jag medvind igen på onsdagen och fick en massa gjort. Mitt på dagen någon gång kom en av våra kunder flygande med helikopter för att hämta och lämna grejer. Det händer rätt ofta, men jag tycker att det är lika spännande varje gång. Jag gillar helikoptrar. En gång lät M på Polisflyget mig åka med några minuter runt området, jag har ju jobbat så länge med helikoptrar och aldrig fått flyga med tidigare. Det var precis så spännande som jag hade trott att det skulle vara.
Jämn onsdag betyder ju pyssel, men eftersom mamma och pappa höll på att få golvet på sin matplats omlagt och därför höll hus uppe i Jämtland så blev pyssel inställt. Vi brukar vara där även när mamma är borta, men det är ju svårt när de lägger om golvet dessutom.
Jag hade skickat ut sms på måndagen att det var inställt men att de som kände för det var välkomna hem till mig på fika istället. J hade hört av sig direkt och sagt att hon skulle komma på fika och för att lämna min extranyckel som hon haft eftersom hon hjälpt mig med Judas när jag var i Gambia. Vid 17-tiden på onsdagen fick jag sen ett sms av C, hon ville också komma. Då tänke jag att jag likaväl kunde höra av mig till syrran och systerdottern också. J dök upp vid 18 och hon och jag åt mezerester, hon uppskattade främst hummusen och hon fick med sig hälften av det som blev kvar när vi ätit upp. Hon fick lite bröd och tomatfyllning också, för några tomater hade vi inte plats för den här gången heller. Jag hade dock ätit lite av det till lunch och det smakade faktiskt helt förträffligt, mycket bättre än vad jag ens kunde hoppats på.
C dök upp och sen en stund senare dök faktiskt syrran och L upp också trots att de inte sagt säkert om de skulle det. Vi hade trevligt och syrran höll en spontan sminkkurs för oss och visade på en högst motvillig L medan vi tittade på intresserat. Sen visade hon också på mig och J och vi packade upp precis allt mitt smink.
Hon tyckte att jag saknade framförallt matta skuggor och vi bestämde halvt om halvt att vi skulle åka och handla tillsammans på fredagen.
Slutligen var det jag och C kvar och vi snackade lite skit och tittade på foton.
Sen upptäckte jag att jag fått ett mail jag väntat på och gjorde mig iordning för att möta upp en internetkompis på Scandic hotel för en sen drink.
Jag kom inte dit förrän vid 23.30 och vi tog en cola och en öl och snackade skit alldeles för länge, jag var inte hemma förrän 2.

Inga kommentarer: