onsdag 9 mars 2011

Mat, mat och mat och så lite brandlarm

Min tisdag började med att jag försov mig... attans, snabbt som sjutton till jobbet och sätta igång. Men sen fick jag faktiskt jättemycket gjort på jobbet och det kändes riktigt bra och kul. En semla hade blivit över från fikat åt mig också så jag satt och jobbade och åt semla samtidigt.
När jag kom hem framåt 17-tiden så klev jag ur bilen och lyssnade förvirrat, vad var det som tjöt?
Jag visste inte om det var från mitt hus eller från någon annanstans så jag gick mot huset utan att ta sakerna från bilen och upptäckte att ljudet faktiskt kom från mitt hus. Jag blev rätt förvirrad, om larmet gått, varför hade de inte ringt från larmbolaget eller i annat fall skickat ut en väktare att kolla vad som pågår? Jag låste upp, stängde av larmet och ljudet fortsatte. Då insåg jag att det var brandlarmet... Jag tog en filt och viftade framför det, någon röklukt kände jag inte och det fanns inget spår av någon eld. Slutligen efter mycket pillrande med ett vilt tjutande i öronen så fick jag loss larmet från taket och kunde få tyst på den genom att koppla bort batteriet. Hur och varför den hade satt igång från början vet jag inte alls, men när jag satte i batteriet igen var den tyst och har hållt sig så.
Sen satte jag igång med att tända i kaminen och sen göra några till smårätter. Jag gjorde en bröddeg och satte på jäsning, jag gjorde grekisk sallad med oliverna vid sidan av och jag gjorde mormors bönsallad. Jag sköljde två burkar med cannelonibönor (små vita bönor) och hällde dem i en skål. Sen skar jag gul lök i skivor och lade i en plastbytta och hällde massor med salt över. Sen kramade jag löken med händerna tills den blev slak och mild och sen sköljde jag av den i en sil tills den var lagom salt. Jag bredde ut den kramade löken över bönorna och hällde sedan god olivolja och ättika över och slutligen en halv pressad citron.
Quiz-L skulle komma på middag och jag tänkte att hon kanske ville ha något matigare än bara smårätter så jag hade köpt stora tomater att göra fyllda tomater av på grekiskt vis. Jag gjorde en stor omgång köttfärssås eftersom den frysta köttfärsen var packa i en stor mängd tillsammans. Sen rörde jag ned risottoris i röran och hällde på lite extra vatten och sen fyllde jag tomaterna och lade en del av den överblivna fyllningen runt om och sen när brödet var färdigt i ugnen ställde jag in tomaterna på runt 200 grader och där fick de stå.
Sen kom L och vi började med att äta mezes och sen var vi så sprängmätta att vi inte ens kunde smaka på tomaterna. Vi bestämde oss för att ta en paus och se på Extras. Vi tittade på avsnitten med Kate Winslet, Ian McKellen, Orlando Bloom och Ben Stiller. De är så sjukt pinsamma och roliga, L gillade dem också. Sen bestämde vi oss för att prova tomaterna, men i sista stund ändrade vi plan och åt istället de två semlorna jag hade i kylen.
Sen var klockan rätt mycket så L åkte hemåt med lite bröd och en matlåda under armen och jag satte igång att skära och förpacka brödet och göra matlådor av alla tomater. Med L's låda blev det nog 8-10 stycken tror jag. Gott om plats i frysen och kylen var det ont om, så jag satte igång att städa och omorgansiera båda två och lyckades slutligen få in allt där det skulle. Torkade och diskade ur lite av lådorna i kylen också, något tycks ha runnit. Sen diskade jag upp precis allt och torkade av i köket. Jag var rätt nöjd med mig själv när jag tagit hand om allt och dessutom fyllt frysen och då var klockan redan 1.30 så nu var jag hungrig igen och tog en tunnbrödsmacka med världens godaste ost! Den är dyr men det behövs inte så mycket till varje macka eftersom den smakar så mycket. Om ni har råd, prova!

Inga kommentarer: