söndag 6 mars 2011

Motion och skönhetsvård

På onsdagen gick jag och L upp och åt frukost och promenerade sen ned till de andra på Senegambia Hotel. Mina flätor hade börjat gå upp eftersom gummibanden bara gick sönder hela tiden, så jag gick tillbaka så som tanterna sagt att jag skulle göra om det hände och de fixade flätorna helt utan knot. Den här gången var de också snällare mot mitt hår eftersom de kom ihåg mitt knot från förra gången. När flätorna var ordnade gick vi utmed stranden och sen in i apparken, det kostar lite grann att gå igenom den men inte mycket och skogen är fin och skuggig. Vi gick förbi en massa apor som tiggde från oss, men de insåg strax att det var lönlöst så de gav sig av mot andra turister istället.
Ungefär en kvart senare kom vi ut ur parken på andra sidan och fortsatte utmed stranden till ett hotell som hette Coco Ocean, det var ruskigt lyxigt och fint och efter mycket om och men så prutade de lite på några solsängar eftersom vi skulle äta en stor lunch hos dem alla 7.
Vi satt i skugga och jag löste lite suduko och de andra läste och sen kom B och vi gick in för att äta lunch. Det serverades meze och L hade beställt en massa godsaker, det jag tyckte var bäst var salladen, det finns inget godare än grönsaker när man är törstig i värmen.

Det fanns förresten några hästar på stranden och liksom de andra hästarna jag sett i Gambia så är de i mycket bättre skick än jag förväntat mig. Titta bara, de är visserligen rätt lätta i typen men de är varken magra eller omusklade och de är rätt blanka och glada.
När vi ätit lunch tog vi en titt på hotellet och gick till deras Spa-avdelning, ni kan tro att den var fin och lyxig! Jag bokade kvickt in mig på manikyr och pedikyr på eftermiddagen och gick därifrån nån timme senare med fina händer och fötter och ett inre lugn. När jag kom ut igen hade familjen M tagit sig tillbaka till hotellet men l och B väntade på mig. Eftersom mina fötter var så fina bestämde vi oss för att ta taxi hem snarare än att gå på stranden i sanden.
Vi hade gott om tid före middagen och jag chattade lite, skrev i bloggen. B gjorde kaffe åt oss och sen tog jag en dusch och snyggade till mig lite och sen körde B och L's jobbkompis bilen till restaurangen vi hade bestämt oss för att träffas på. Den visade sig vara stängd vilket gjorde dem väldigt besvikna, den är tydligen väldigt fin. Istället åkte vi tillbaka mot Senegambia hotell och gick in på en restaurang i närheten, det var en massa konst på väggar och hyllor som man kunde köpa och det var lung och trevlig atmosfär, åtminstone efter att B bett dem att sänka musiken lite. Jag kunde inte riktigt hitta någon maträtt som lockade mig men bestämde mig slutligen för biff i pepparsås med mosad potatis. Det gick att äta men smakade inte särskilt mycket. När jag var ute och rökte efter middagen höll en av killarna ur personalen mig sällskap och var trevlig så vi kom överrens om att bli kompisar på Facebook.

Såhär ser för övrigt en plånbok ut när du fyllt den med Gambiska pengar... Många sedlar blir det.
Jag kom i säng strax före 23.30 och funderade på vad det är som gör att håret blir gult och tänderna vita i Gambia, för det är vad B och l konstaterat tidigare och vad som även hänt mig...

Inga kommentarer: