fredag 18 mars 2011

Ibland går det i ett

På jobbet blev det lite hattigt på torsdagen, det skulle göras lite här och lite där och allt samtidigt och inte särsklt mycket åt gången men svårt att hålla tungan rätt i munnen.
Strax efter 15 åkte jag mot Märsta för att försöka få tag i ett visst märke av silvertejp till en produkt vi jobbar med just nu och fick i uppdrag att fixa nya lampor till våran trappa till loftet, vore bra om jag kunde köpa lite eltejp också till ett annat jobb?
Jag åkte till Byggmarknaden i Märsta och det första jag ser är faktiskt de där udda lamporna som vi behöver, jag har aldrig sett såna tidigare, där ser man vad för typ av selektiv syn man har. Eltejp fanns bara styckevis i små rullar så det struntade jag i efter att ha konfererat med min kollega per telefon. Min silvertjep fanns däremot och jag köpte en stor rulle som ska räcka i 2-3 år framåt.

Sen åkte jag mot stan och grekiskakursen och missade tydligen precis alla köer eftersom jag var runt 15 minuter tidigare än vanligt och jag befann mig utanför Medborgarskolan redan vid 16.15 eller nåt sånt och hade massor med tid att göra min läxa... och snacka med Ju i telefon.
Grekiskalektionen var rolig och två tjejer som jag saknat för att de varit borta ett tag var där igen och det var kul att se dem. Vi har en så oerhört bra grupp nu och vi har riktigt roligt och alla är så duktiga! Vi fick en massa beröm från vår lärare som hävdar att vi läser mycket bättre än hennes elever som är 2-4 terminer före oss. Jättekul att vi gör framsteg. Men för varje framsteg vi gör inser vi också hur långt vi har kvar. Mitt stora problem är att min hjärna har väldigt svårt för grammatikord, när det står att jag ska göra en uppgift och skriva "bla bla i genitiv form", då hade det lika gärna kunnat stå "kldfgjsdiorgjediorgj", ungefär så mycket fattar jag av sånt.
Men vi har lärt oss läsa och skriva riktigt bra och vi lär oss bit för bit att böja alla dessa ord som ska böjas i evinnerliga steg och kombinationer. Det jag behöver nu är att träna på ord så att de fastnar i min teflonhjärna.

Efter grekiskan bar det direkt iväg till gymmet, jag vet ju att det inte blir någon träning alls förrän på måndag igen så det var lika bra att ta tag i saken före helgen. Jag började med att byta om och sedan gå på bandet. Träningsvärken gjorde sig påmind lite här och där och jag fick ta det lite lugnt och körde på 5,5 km/h mot de vanliga 6. Jag gick i 10 minuter och tänkte sen springa en stund. Jag hade på känn att det inte skulle blir några 5 minuterspass den här dagen men jag tänkte i alla fall göra mitt bästa. Jag lyckades med nöd och näppe klara 2,5 minut i sträck och gick sen några minuter och körde 2,5 minut igen. Innan jag avslutade passet sprang jag 2 minuter igen och därmed hade jag i alla fall sprungit 7 inuter av 35, vilket var lika många spring-minuter som i söndags. Sen tränade jag efter schemat jag fått av instruktören och det är väldigt få övningar och går rätt fort. Jag avslutade med några övningar på pilatesbollen och jag gillar verkligen den och testade några nya övningar som jag hittat på internet. Jag måste verkligen köpa hem en sån där boll! Nu på måndag ska jag köra mitt förta pilatesboll pass på sats, det ska bli spännande.

Jag handlade sallad och bröd på vägen hem, ruccola, ICAs ceasarsallad mix och en baguetteliknande brödbit.
Jag hann bara precis in på min väg så blev jag stoppad av en kille som stod med en stillastående bil och med ett par startkablar i högsta hugg.
Med en flyktig tanke på hur smart det är att stanna vid en främmande karl i mörkret så bestämde jag mig för att hjälpa min nästa och hellre vara lite naiv än att vara en bitch.
Killen visade sig vara en ung man i 25-30 års åldern och vi lyckades starta hans bil med lite fix och don och sen körde jag hemåt.

Väl hemma tinade jag lite grillad kycklingfilé och rörde ihop en ceasarsallad på ett par ninuter och gott blev det också. Jag åt min middag medan jag tittade på Billy Madison en urtöntig film med Adam Sandler där han kör hela sitt register av töntiga babyspråk och hela rasket och sen tog jag motvilligt itu med att packa för helgresan till Malmö. Tanken vara att jag skulle fixa naglarna, vika tvätten, steka ägg till äggmackor, diska, packa och städa undan. Det slutade med att jag nästan packat klart men inte gjort något av det andra. Det är helt klart något psykiskt, när jag ska packa och fixa så tar energin slut pang bom och det enda jag vill är att sova. Till slut bestämde jag mig för att göra det och ta itu med det mest nödvändiga på fredagmorgonen istället. Jag kom i säng före midnatt och somnade på stört mer eller mindre.

Inga kommentarer: