måndag 28 mars 2011

Utkastade surdegar

På söndags"morgonen" fick jag ett sms från L där hon undrade om vi skulle äta frukost på kondis, så 15 minuter senare plockade jag upp henne och T och vi åkte ned för frukost. Jag valde återigen en räkmacka som jag egentligen bara åt räkorna och ägget ifrån, men det var rätt gott ändå. Till det drack jag en latte. L och T var inte alls så bekymrade som det ser ut på bilden, jag tycks ha fångat dem i ett konstigt ögonblick bara.

Sen åkte vi hemåt och jag lämnade av dem och kom sen på vad jag skulle ägna dagen åt, jag skulle fixa gamla surdegar som inte blivit av. Alltså åkte jag först till ByggMax för att köpa en dörrkarm men hittade ingen och gick sen in på Sörab och lämnade den gamla förlängningssladden, jag ville inte köra in eftersom det var en sån kö med bilar.
Sen åkte jag till K-Rauta istället och det tog mig ett tag att få hjälp med var jag skulle leta efter dörrkarmar och det visade sig slutligen vara ute i byggmarknaden. Det var bara det att varje gång jag försökte gå genom dörren så tjöt den... Till slut gick jag till kassan och frågade och de sa att jag skulle strunta i det... Jag hittade mina dörrkarmar och köpte två för säkerhets skull, jag köpte också en skruvmejsel som förhoppningsvis passar bättre till blinkersglaset än de jag redan har, för bytet av blinkerslampa på lördagen gick inte smärtfritt.
Sen åkte jag hem och satte igång! Först sågade jag till och skruvade fast golvlisterna mellan vardagsrummet och hallen och köket. Det blev helt okey, bättre än utan i alla fall. Sen drog jag loss den trasiga dörrkarmen från gästrumsdörren, den gick ju av när jag försökte ta loss den när jag lade det nya golvet. Trä blir väl sprött efter 40-50 år kanske... Det var relativt enkelt att ta loss karmen och ännu enklare att sätta dit den nya och snyggt blev det. Anledningen att jag köpt två var att jag trodde att det skulle synas att jag bytt den ena, men det gjorde det inte, så den andra fick sitta där den satt. Vi får väl se om jag har energi nog för att åka tillbaka med den andra.
Sen tog jag ned den kaffefläckade gardinen jag hade för fönstret i hallen, syrran stör sig på att den sitter i karmen snarare än i dörren så nu var det dags att göra nåt åt detta. Den nya rullgardinen fick alltså sitta på dörren istället men det var ju en riktig utmaning att få dit skruvarna, dörrar är visst hårda. Till slut satt den uppe i alla fall och det tar nog ett tag att vänja sig vid att inte hålla gardinen från ansiktet när man går ut och in. Men när den väl satt där, då såg man hur förskräckligt ful dörren är! Den ska ju målas så snart vädret tillåter att den står öppen under dagen, färgen är ju till och med redan inköpt.


På kvällskvisten blev det avokado, mozarella och tomater till middag, gott och rätt fräscht.

Trots att jag fick så mycket gjort under dagen hann jag också se Oceans 11, 12 och 13 under dagen och kvällen. Sen som lite kvällslektyr innan jag somnade läste jag "Alla får ligga" som L köpt för att hon tycker att jag behöver läsa den... Jag vet inte om jag verkligen lärt mig så mycket nytt men om inte annat så skriver den här killen Henrik Fexeus på ett väldigt kul sätt så den är stundtals väldigt roande.

Inga kommentarer: