fredag 18 mars 2011

Före och efter

Jag vaknade till vackert väder på onsdagen och på jobbet fick jag iväg en bunt med sändningar som behövde gå iväg.
Jag slits mellan min snålhet och min ovilja att äta onyttiga saker om de inte smakar väldigt gott, alltså åt jag rester från gårdagens pizza till frukost trots att det tog emot, jag åt den dessutom kall. Inga svar hade jag fått på mitt långa mail till resten av styrelsen i vår "jobbförening" men det dök upp ett kuvert i posten från dem. Det visade sig vara cd-skivan med information och bilder från förra mötet, den skulle visserligen ha dykt upp i Juni, men det tar längre och längre tid innan saker görs har jag märkt. Det var lite kul bilder från förra årets galamiddag, själv var jag bara med på ett och det var inte värst smickrande måste jag erkänna.
Precis innan jag gick från jobbet klistrade jag ihop två ansiktsbilder på mig själv. Den ena vet jag inte när den är tagen, den andra är tagen förra lördagen, den har ni ju sett.
Det underliga är att jag inte kan känna igen mig själv på den första bilden, den andra är inga problem, det är så jag ser mig själv ungefär. Jag ser inte min viktresa i spegeln, men oj vad jag ser den när jag ser bilder! Jag var ju klotrund i ansiktet, ändå är det svårt att se exakt var förändringarna sitter om man jämför punkt efter punkt i bilderna...
När jag kom hem gick jag och lade mig en stund och somnade efter ett tag. Sen sov jag gott i ungefär en timme och sen kämpade jag i en timme till för att vakna trots att det inte var så viktigt än. Det är en typ av stressdröm som jag har ibland där jag medvetet försöker vakna men jag är för trött för att lyckas.
Sen gick jag upp, bytte om och kastade i mig en Wasa Sandwich och åkte till gymmet.
Väl där cyklade jag 15 minuter i relativt lugnt tempo för att värma upp och sen var det dags för Shape-pass. Utanför shapehallen träffade jag två hästbekanta och vi bytte ett par ord. Ibland känns det som om halva Väsby går på SATS.
Shape är en typ av funktionell styrketräning och vissa av övningarna är jättetunga och andra är helt okey. Vissa kan jag inte ens genomföra, jag har inte riktigt styrka för det ännu. Men eftersom jag vet att till exempel mina armmuskler inte är så starka så tar jag inte för stora tyngder, vilket ledde till att det blev lite för lätta tyngder det här passet faktiskt. Så vissa övningar var nästan lite meningslösa med för lätta tyngder och andra var för tunga trots avsaknad av extra tyngder, men så kan det vara när kroppens tyng är större än förväntad. Till nästa gång vet jag i alla fall att jag ska ta lite större tyngder. Jag fick kramp i fötterna vid balansövningarna och frågade instruktören efteråt vad det beror på, enligt henne är det helt enkelt otränad balans och styrka, det blir bättre med tiden. Inget att bekymra sig för med andra ord. Efter passet tog jag bara 5 minuter gång på bandet för att slappna av benmusklerna lite och sen åkte jag hemåt.
Jag åt lite pastarester till middag och slötittade på Släkten är bäst, en rätt töntig film som ändå har sina poänger och är rätt skön att slötitta på.
Jag kom i säng i rimlig tid vid midnatt ungefär men somnade ordentligt gjorde jag inte förrän vid 2 trots att jag var jättetrött.

1 kommentar:

Lina sa...

Ja oj vad du är smal i ansiktet! Du är så fin! Grattis! Kram