måndag 7 mars 2011

Hit the ground running

Ja, ibland kommer man helt enkelt inte upp ur sängen före 13, särskilt inte när man behöver vila ut sig efter en semester. Men när jag väl vaknade var det som om jag landade i språng direkt när jag klev ur sängen. Först gjorde jag mig en riktigt god frukostmacka och ett glas te, Earl Grey No: 42 från Harrod's i London, det och det gröna citrusteet från Ica är det enda jag dricker...

Jag åkte förbi OKQ8 för att köpa lite ved, jag har en halv säck kvar, men se de hade inga alls kvar så så var det med det. Det blir till att frysa resten av våren. Sen vidare till Sörab för att slänga lite färg och en tvätthängare jag tagit bort från badrummet men där var det redan stängt. Man kan ju tro att de förväntar sig att folk går upp i rimlig tid på helgerna... vad de nu har fått sånt trams ifrån. Sen åkte jag och handlade lite ingredienser för mezen som jag tänkt göra och tog ut mitt "Elvis-paket" på Ica. När jag gick och letade efter tahinipasta till den planerade hummusen så sprang jag på L's brorsas fru M som jag ju sagt hej lite snabbt till dagen innan och hon hjälpte mig lite med att utreda om jag kunde andvända den tahinin jag hittade till hummus, hon har ju rätt arv för att kunna sånt. Sen gick jag in på Doc Morris Apoteket och hämtade ut min beställda migränmedicin, den är snordyr och mitt firkort går ut alldeles snart. Dessutom behöver jag ha med mig ett lager till Australien för säkerhets skull. När jag ändå var där handlade jag lite nytt myggmedel och solkräm med högre faktor så att jag klarar mig i Australien och så köpte jag kylbalsam, ifall jag ändå bränner mig... Jag köpte solkräm för barn med skyddsfaktor 50+, den ska sitta bättre och tåla vatten, svett och lek...
Lika bra att göra de här sakerna nu, senare blir det ju en massa annat praktiskt som behöver göras och lösas.
Jag letar till exempel fortfarande efter nån som kan ta hand om hus och katt medan jag är borta. Huset kanske klarar sig men katten kommer nog att flytta om han måste vara ensam i 4 veckor. Någon som känner sig hågad?
Sen gick jag in på Siba och köpte en ny hemtelefon eftersom den andra bara laddar ur sig direkt, på nån minut i bästa fall, några sekunder på sämre dagar. Dessutom köpte jag en billig, enkel eltandborste att ta med till Australien, jag tycker inte att tänderna känns rena efter några dagar utan eltandborste och 1-2 veckor med vanlig tandborste är väl en sak, men 4? Den kostade bara 250:- så om jag glömmer den någonstans så är det inte hela världen. Anledningen till att jag inte tar med mig den elektriska tandborsten när jag reser är att jag glömde en dyr en i Lyon när jag var där för ett gäng år sedan.
Jag köpte också rengöringsservetter för TV och dator och så hittade jag en miniräknare för 10:- och det är ju enklare än att använda telefonen, så en sån köpte jag också för att främst använda när jag betalar räkningar och sånt.
När jag kom hem igen satte jag igång att dammsuga och skura med Spotify på hög volym, jag diskade också och tvättmaskinen gick under tiden också. Jag vek de kläder som nu hunnit torka sedan i fredags och bytte lakan i sängen.
Jag använde de nya servetterna till att torka TVn och datorskärmen och passade på att torka kylen och resten av köket när jag ändå var i farten.
Sen satte jag igång och göra lite grekiska smårätter, jag lade in två auberginer i ugnen för att göra aubergineröra och sen gjorde jag tzatziki. Jag brukar riva gurkan med skalet på och sen lägger jag det i en ren, tunn kökshandduk och vrider och klämmer på den så att det mesta av vattnet i gurkan silas ut.
Sen blandar jag ned gurkan i den turkiska yoghurten och blandar ned pressad vitlök, salt och en riktigt god olivolja. Tänk på att det oftare är mer salt som behövs än mer vitlök. Det ska förstås vara en massa vitlök i, men ibland smakar det ändå inte riktigt rätt och då är ofta mer salt svaret på problemet. Smaka dig fram.
Sen satte jag igång med hummusen, det kan jag inte minnas att jag gjort själv tidigare, men jag vet hur man gör. När jag slängt ned det mesta av ingredienserna i mixern visade den sig inte vilja gå igång... Jag har typ använt den 2-3 gånger så vad som hänt vet jag inte. Istället fick jag slänga ned allt i en plastbunke och köra med handmixern. Kikärter, tahinipasta, vitlök, citronsaft, salt och en god olivolja. Det blev rätt bra om jag får säga det själv.
Resten av kvällen tog jag det rätt lugnt och tittade på It's Complicated, jag gillar den, kanske mest för att Meryl Streep är med men jag tycker att den är rätt charmig faktiskt och lite rolig. Sen är jag inte alls förtjust i Alec Baldwin men jag kan stå ut. Jag förberedde mina blogginlägg för veckan som varit med att fixa till bilder och lägga in dem på rätt dag också.