måndag 21 mars 2011

Hur man gör en lång resa kort

Frukostbuffén var precis lika fin på söndagen som på lördagen, den tallriken med macka och pålägg hamnade i handväskan som en god lunchmacka, det andra åt jag det mesta av som frukost. Ju var stressad, själv tyckte jag att jag hade en massa tid på mig. Slutligen slängde hon ut mig ur rummet eftersom hon blev ännu mer stressad av att jag satt där och väntade. När jag kom ut kom jag på att vi upptäckt att det låg en Espresso House precis runt hörnet och vi hade ju inte fått en sjysst kaffe på hela helgen. Jag gick dit och beställde en varsin latte åt oss, laktosfri för mig. Strax senare dök ju upp och vi tog vårt bagage och gick till bilen. Kaffet visade sig vara gott om än lite svagt det också men det räddade nog nästan min morgon i alla fall. Det var väldigt lite folk på mässan på söndagen, de flesta verkar ha gått tidigt på lördagen helt enkelt. Men vi hade några bra och trevliga snack med folk som kom förbi. Jag hittade en kompis när jag var ute och rökte, en norrmann som sålde fastigheter i Spanien och sen höll vi sällskap när vi gick ut.

Jag åt en riktigt lunch eftersom tjejen i kassan gick med på att pruta på utställarlunchen eftersom jag kan äta så lite, jag fick betala 45:-. De hade nåt kött, troligtvis ytterfilé eller nåt sånt och en chili con carne med riktigt kött, inte färs. Någon sa att det var ett jäkla sting i den så jag provade försiktigt och kände inte ens det minsta chilisting, det måste ha varit en klen stackare som sa det...

När Ju gick ut till bilen mitt på dagen för att hämta lite fler tidningar så visade det sig att vi fått böter, jäkligt surt när automaten inte fungerar som den ska och man försöker felanmäla och det enda deras automatsvar säger är att man ska betala med mynt istället för kort. Hur många har flera hundra kronor i mynt?
Ungefär 16.45 hade alla börjat riva sina montrar trots att mässan inte stängde förrän 17, men det är klart, vi utställare var så gott som ensamma de två sista timmarna i alla fall. Tydligen hade det varit en massa dramatik bara en liten bit ifrån oss utan att vi märkt något. En av utställarna hade fått ett epileptiskt anfall och sedan fått hjärtstopp, en annan utställare med hjärt-lungräddningsutbildning lyckades få igång honom igen och ambulansen kom och hämtade honom. Vi kan inte stått mer än 10-20 meter ifrån alla och märkte ingenting.
Vi tjuvstartade inte men tog dit vårt emballage och planerade hur vi skulle vara som mest effektiva. Det ledde till att vi hade fått ned och packat hela montern redan vid 17.15 i alla fall. Då letade Ju efter en kärra att ta ut grejerna med men hittade ingen, jag i min tur gick en repa jag också och hittade en sparkcykel med flak frampå. Jag tror att den egentligen inte var till utlåning men jag tänkte att det viktiga nog är att den lämnas tillbaka på samma plats som man tog den. Så jag tog fart och åkte i hög fart genom utställningslokalen, kul som sjutton var det. Vi packade kärran och sen åkte jag ut till bilen med den, Ju filmade mig en stund när jag kom åkande mot henne och vi kände verkligen för att ta med oss den där cykeln. Men vi lastade av den och jag körde kvickt in den och ställde den där jag hittat den, kanske ingen ens märkte att den var borta? Sen bytte jag om i blåsten och kylan utanför bilen och höll tummarna att ingen såg mina valkar under tiden och sen sminkade jag av mig för att slippa att bli röd och trött i ögonen senare efter några timmars bilresa.
Eftersom jag tyckt det var lite obehagligt att köra en okänd bil på okända vägar i mörker så bestämde vi att jag var den som skulle börja köra den här gången och jag hamnade i nån slags lunk och Ju spelade musik för mig på Spotify och vi pratade om låttexter och hur geniala en del är. Vi stannade på 2 Statoilmackar och båda gick det bara att tanka med kort på! Nu hade vi ju inte kortkoden så vi fick helt enkelt åka vidare och fick köra på ångorna. Vad är det för nytt påfund? Slutligen fick vi helt enkelt tanke på Ju's privata kort, vad gör man annars? Vi köpte en varsin mosbricka också, jag köpte en med en tjockkorv på och jag har ingen aning om varför för jag gillar inte tjockkorvar och det vet jag ju egentligen. Det slutade med att jag blev illamående och ställde ifrån mig brickan i flera timmar. Jag körde vidare i nån slags andra andning och sen bytta vi inte chaufför förrän i Norrköping eller nåt sånt. Sen kastade jag ut tjockkorven genom fönstret och åt upp resten av moset och räksalladen istället.
Vid 23.30 var vi hemma hos Ju och vi bara flyttade mina grejer till min bil, kramades lite och sen åkte jag hemåt. Jag åkte förbi hos mamma och pappa för att hämta Turre och då kom pappa precis tillbaka från en promenad med hundarna så jag lyfte bara in Turre och fortsatte hemåt och var hemma redan 0.00.
Sen åt jag lite edamamebönor och började titta på Bourne Identity på dvd under tiden och gick sen och lade mig och somnade som ett barn. Turre hade redan gått och lagt sig för länge sedan och vägrade röra en tå ens och följde inte med ut innan jag gick och lade mig. Han blir så trött av att vara borta.

Inga kommentarer: