tisdag 22 mars 2011

En måndag är en måndag

På måndagen smet jag iväg till Väsby Centrum på lunchen för att köpa en blomma och ett ljus till min gamla vän S som skulle ha fyllt 75 år denna dag om hon inte gått bort då hon var 70. Jag adopterade henne som farmor eftersom jag inte hade någon och hon inte hade varken barn eller barnbarn. Hon betedde sig verkligen som en farmor men sen blev hon sjuk och då var det min tur att bete mig som en kärleksfull dotter eller dotterdotter och jag tog hand om allt och gjorde livet så enkelt som jag kunde för henne. Efter att fått råd av tjejen i blomsteraffären valde jag en ros, den skulle se fin ut länge sa hon, även om det blev minusgrader igen. Jag var in på Intersport också och frågade om deras pilatesbollar var "Antiburst" eller inte eftersom det inte står något på dem, jag väntade på hjälp och svar i 10 minuter och gav slutligen upp när han sa att han inte kunde hjälpa mig. Intersport har så fruktansvärt dåligt service att jag inte vill handla där, det är bara det att de är billigare än Stadium och ligger närmare parkeringen. Men som vanligt slutade det förstås med att jag gick till Stadium där en kille direkt snappade upp min förvirrade min och undrade om jag behövde hjälp... Jag ska nog börja bojkotta Intersport helt, i alla fall den i Väsby Centrum för det är tydligen den som är så värdelös. Jag köpte i alla fall en pilatesboll, två små hantlar och en vattenflaska på Stadium. Jag handlade några liter mjölk och lite grönsaker också och sen köpte jag en låda sushi på sushibaren och åkte tillbaka till jobbet. På eftermiddagen bytte jag först om och åkte sen till kyrkogården för att tända ljuset och lämna blomman, jag kände mig lite dum men pratade ändå högt med S och hälsade dessutom från vår kollega som jag lovat. Jag stannade bara ett par minuter och åkte sen mot gymmet och tankade på vägen.

Jag kom i god tid till gymmet och jag gick in i lilla salen till de andra och valde ut en pilatesboll så som jag blev tillsagd. Sen kontrollerade instruktören bollarna åt oss och fyllde luft i de som behövde det. Sen körde vi ett 55 minuters pass. Hon sa redan i början att det är många pusselbitar som ska passa ihop för att pilatesboll ska ge ordentlig effekt och det märkte jag ganska kvickt. Vissa övningar lyckades jag slutligen få till så att de kändes ordentligt men vissa var alldeles för lätta för att jag ska ha kunnat göra dem rätt... Jag provade med att spänna där, luta där och så vidare, men vissa fick jag inte till. Instruktören sa också att pilatesboll blir tyngre ju bättre man blir på det.
Efter att passet var slut 18.10 skyndade jag hemåt, matade katten och hunden, tog in färskvarorna jag handlat, duschade och snyggade till mig och sen 19.20 satt jag återigen i bilen, denna gång på väg mot Tudor Arms och måndagsquizzet.

Det var folk som hade avbokat i sista stund så quiz-master ville att vi skulle flytta in i pubdelen, vi sitter ju alltid ute i kapprummet annars. Eftersom han bad oss att flytta så gjorde vi det men ingen av oss trivdes därinne och vi satt och gnällde på att vi inte hade rätt person bredvid oss och att ljudet var för högt och att vi inte kunde diskutera ordentligt utan att de andra lagen hör. Vi hade också svårt att koncentrera oss med TV:n på och en massa folk överallt. I pausen flyttade vi tillbaka till vår plats och hade en mycket mer avslappnad andra omgång och fortsatte vår tradition med att rita på varandra och kittlas.
Vi tyckte att quizzet var väldigt svårt just denna måndag och trodde att vi skulle få rekordlåga poäng, men vi lyckades ta oss in som 2:a på 42 poäng och om vi hade lyssnat lite mer på varandra hade vi nog kunnat ta så mycket som 3 poäng till...
Jag stannade och pratade lite med B och Lu och fick lite choklad av quizmaster också och sen åkte jag hemåt. Väl hemma ringde B upp och vi snackade en liten stund men sen var jag tvungen att gå på toa, sminka av mig, äta lite edamame och under tiden jag gjorde det tittade jag klart på Bourne Identity. E som spelade quiz med oss förr, hon som tipsat mig om In Bruges, det var också hon som tipsade om Bourne trilogin, så hon har uppenbarligen riktigt bra smak, eller i alla fall samma smak som jag...
Innan jag gick och lade mig körde jag mina 3x25 och den här gången tog det emot kan jag lova. Jag pustade och flåsade så att Judas låg och stirrade spänt på mig från soffan, som beredd att springa ut om det krävdes. Jag blev så full i skratt av hans min att jag hade ändå jobbigare med träningen.

1 kommentar:

Eva in Athens, Greece sa...

Hihi, kul med Judas...Duktig du är på att träna, Nova!

Gulligt av dig att besöka din låtsasfarmors grav och lämna den vackra rosen!