söndag 6 mars 2011

Hujeda mig sån dag det var...

Oj oj oj, synden straffar sig... på måndagen vaknade jag och L sent och jag mådde definitivt inget vidare. Jag hade vaknat när B gick upp och senare av annat oljud, jag hade varit uppe på toa då men somnat om utan vidare. Vid lunchtid dundrade B in genom dörren från jobbet och undrade om vi verkligen sov fortfarande, så vi släpade oss ur sängarna och satte oss för att äta frukost. Det gick inget vidare alls, men efter en stund blev det så pass att jag kunde få i mig en macka och en kopp kaffe. Strax senare var vi återigen på väg till Senegambia hotel för att sola och bada vid poolen. Vi hade löst pratat om att göra något annat men nu orkade vi inte ens tänka på nåt annat. Vid poolen tog jag en iskaffe och började må bättre och bättre, men till lunch tog jag en tallrik frukt, det var det enda min mage klarade den dagen. En stund senare gick jag ned till några tanter på stranden som flätar håret åt en och nu vet jag varför afrohår är krulligt, det är inte så att det växer ut så, de drar helt enkelt av det så att det krullar upp sig, aj!
Efter att de dragit loss några tovor som de själva skapat och därmed fått håret att krulla upp sig till nya tovor och börjat dra av dem också så fick jag slutligen mitt budskap fram, var snälla och var försiktiga med mitt hår... Mina tunna hårstrån föll som barr från en gammal julgran och nån halvtimme senare gick jag därifrån tufsig men med praktiska flätor som höll håret ur ansiktet.

På eftermiddagen skulle D och B åka till trummakaren och hämta trummorna som D beställt och jag ville ju också ha en trumma så jag hängde på. D's trumma var inte färdig, det hade hänt något med skinnet så att det var skadat och killen behövde några dagar till på sig, men tjejernas mindre trummor var färdiga och väldigt fina. Jag valde ut en ganska liten, fin trumma med pälskant runtom och han undrade vad jag ville ha för dekoration på den. Jag ville ju ha en stjärna, så pass var jag säker på. Men ville jag också ha mitt namn? När jag såg hur fina tjejernas trummor blivit med namnen på så bestämde jag mig för att jag ville ha det också, det och stjärnor. D som är trummis bjöds in att trumma med de som satt utanför och han klarade sig bra, plötsligt bjuder de in mig att sitta ned också och så fick jag en trumma. Jag har aldrig trummat i hela mitt liv och har inte mycket till takt- och rytmkänsla men kul hade jag och efter mycket om och men kunde jag göra några enkla takter. Vi skrattade en del åt mig när jag tappade bort mig men det var hjärtligt.

Senare på kvällen nydushade och fräscha åkte vi till en indisk restaurang som hette Clay Oven och beställde in en massa mat och naanbröd. Kyparen var bra och tipsade oss om att vi hade valt väldigt lika och att vi kanske skulle ta in lite mer olika rätter och dela istället. Vi följde till viss del hans råd och tog in olika naanbröd och ris men alla valde en varmrätt vardera som vi sen provade kors och tvärs. Själv valde jag chicken tikka masala. Indiskt är inte min favoritmat, men det var gott och vällagat. Vi satt på restaurangen rätt länge och lyckades roa oss med lite lekar och en massa prat om filmer och skådespelare.

När vi kom tillbaka satt jag och löste suduko medan B och L lyssnade på nåt radioprogram om Palme-mordet som var rätt intressant, jag lyssnade också. När jag väl somnade vaknade jag bara nån timme senare av att jag fått myggbett som kliade nåt infernaliskt så jag gick upp, tog en antihistamintablett och låg och läste i 2,5 timme till klockan 5 på morgonen innan jag släckte igen.

Inga kommentarer: