måndag 2 augusti 2010

Skickad "vilse" av navigatorn


På fredagen var det tänkt att jag skulle åka ned till Bollerup i Skåne för att titta på SM för fjordhästar. Jag hade visserligen hittat den lilla orten i min navigator, men det fanns två och det gjorde mig osäker. Alltså använde jag istället kordinaterna från den arrangerande föreningens hemsida och tyckte att jag var riktigt smart. När jag drygt sex timmar senare svängde in vid stygbyn där Bruks SM arrangerades år 2000 tror jag det var, då var jag inte lika glad. Det som höll mig någorlunda lugn var det faktum att jag helt säkert var i Skåne och det var där jag skulle vara enligt plan, så även om det kanske var en bit kvar att köra och kanske en omväg dit jag skulle, så var jag i alla fall inte i fel del av landet. Dessutom hade jag någonstans på vägen passerat Porrarp, det kan ju inte gärna ligga någon annanstans än i Skåne...
Alltså använde jag navigatorn igen och gjorde det jag borde gjort från början och körde mot Bollerup så som navigatorn tyckte. Det tog runt 40 minuter, men vi kom dit i alla fall. Vi är jag och hunden, jag ville inte lämna bort honom igen nu när jag varit borta så mycket. Det är besvärligt att ha med hunden när man ska fotografera bland folk och hästar och min hund är ju lite skum emellanåt eftersom han är rädd för främmande folk så jag måste passa honom så att ingen tränger honom så att han blir skrämd och nyper till. Men eftersom Å och Turre kommer väldigt bra överrens och Å inte hade något emot att passa honom så kunde jag fota utan någon större oro även om jag försökte hålla lite koll ändå samtidigt som jag försökte fota över det höga staketet.

Eftersom jag blev så pass sen av flera anledningar, en annan var att jag drack så mycket på vägen att jag var tvungen att stanna för att kissa tre gånger på vägen ned... så trodde jag att jag skulle ha missat det mesta av fredagens tävlingar Men eftersom det regnat väldigt mycket och det var en liten översvämning på körbanan så hade de skjutit fram precisionskörningen några timmar och jag kom dit 45 minuter innan det började. Jag hann alltså säga hej till lite folk och ändå fota alla hästar i de två körklasserna. Vi har väldigt duktiga kuskar i fjordhästföreningen och det är en fröjd att se dem på banan med sina hästar.
Sen laddade jag upp bilderna på datorn medan L och Å grillade, sen åt dem sin grillade middag och jag åt upp kräftorna jag hade haft med mig. Ja, alltså L åt nog nästan hälften av dem för det är svårt att spara tinade kräftor när man bor borta.

Sen spelade vi lite racketboll och det var vi riktigt sopiga på alla tre i kombination så Turre fick springa en hel massa. Sen gick racket som Å använde helt av så då gav vi upp. Fruktansvärt dålig kvalité på de där racken, men så betalade jag ju inte mycket för dem heller. Men de är köpta på Intersport...

Efter ett tips från Å så ringde jag A, en av arrangörerna och frågade om det eventuellt blivit några återbud på rummen de hyrde ut. Hon sa att jag skulle ringa till en annan tjej och det gjorde jag och jag hade sån tur att det fanns ett återbud och dessutom vägg i vägg med Å och mittemot L. Kändes skönt att veta att man skulle ha tak över huvudet på natten.

Sen mötte vi upp med Hallänningarna som grillade vid ett av de andra husen närmare stallet. Där satt vi och snackade skit medan de åt och när det slutligen gav in för kylan och gick till sina rum så gav också L och Å upp. Men jag gick in till Östgötarna en stund och fick lite glass och trevligt sällskap. Vid halv två gav vi upp och jag gick till mitt enkla med rätt fina rum och gick och lade mig.

Inga kommentarer: