lördag 7 augusti 2010

Mer städning och sen middag och Arlanda

Jag försökte sova lite längre på torsdag morgon, men det gick inte särskilt bra, så jag gick upp och fortsatte med städningen. Det var inte så mycket kvar, jag skulle byta lakan i gästsängen och min egen säng och fixa täcke, kudde och lakan till soffan. Sen var det bara dammsugningen kvar och det gick rätt fort även om den svarta soffan suger åt sig katthår som om den var svulten på det. Katten som är vit tycks föredra att sova på de svarta kuddarna i soffan och det är omöjligt att få bort alla hår. Men jag lyckades någorlunda i alla fall.
Tanken vara att ta en tur till Ikea för att köpa en ny ram till tavlan som har ramlat i golvet två gånger och till ett nyutskrivet foto på några zebror som jag tänkt ställa där det andra likadana fotot stod tills jag gav bort det i födelsedagspresent till en vän. Det är ett av mina favoritfoton som jag tog i Sydafrika, jag tycker att kompositionen i det är så häftigt.
Jag kunde dock inte riktigt uppbåda den energi det krävde att åka till Barkarby, så jag struntade i det och gör det en annan gång.
Det var fint väder så efter städningen lade jag mig på solsängen på verandan en stund och sen ringde pappa och sa att de började bli klara för middag. De hade bjudit in mig för att äta middag med dem på den Thailändska restaurangen i Väsby, Tiger. Det är en riktigt bra restaurang med god mat och trevlig personal. En halvtimme senare plockade jag upp mina föräldrar hemma hos dem och vi åkte ned till Tiger. Som vanligt var det bra mat och vi hade väldigt trevligt. Någon timme senare var vi redo att bryta upp och på vägen hem stannade vi på Ica för att köpa lite bröd till frukost om det var så att "mina" engelsmän föredrog det framför müslin jag köpt för deras skull. Sen lämnade jag hunden till mina föräldrar eftersom de inte ville bli väckta tidigt på fredagen när vi skulle börja jobba.

När jag kom hem hade jag knappt en timme till förfogande och satte mig och läste en stund. Quiz L har tipsat mig om boken: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, så den håller jag på med nu. Den är roande och lite av en svensk Forrest Gump tycker jag.

Sen körde jag mot Arlanda för att hämta P och D. Det kändes nästan lite konstigt att vara på väg mot Arlanda och veta att jag inte skulle resa någonstans den här gången, men också ganska skönt eftersom jag flängt runt hela sommaren så som det känns.
P's plan skulle landa 21.25 och D's skulle från början landa 21.55. Men P's plan landade 21.28 och D's 21.40, så de kom ut nästan samtidigt men konstigt nog kom D först. Förklaringen kom när P senare kom ut helt upptagen av att snacka med en blond tjej och vi var tvungna att ropa högt efter honom för att han skulle vända sig om.
Efter att ha väntat så pass länge på P som jag visste inte ens hade incheckad väska när han bara ska vara borta två dagar, så började jag undra om jag tagit fel på dag och började bli nervös för att behöva ringa tillbaka till att vi skulle ha möten med på fredagen och säga att jag bokat fel dag. Vi känner ju varndra så pass väl att vi inte känner något behov av att bekräfta en massa gånger. Jag vet ju att de dyker upp och de vet att jag kommer och hämtar på flygplatsen. Så vi har inte hörts annat för att bekräfta tiderna och det var ju nästan två veckor sedan.
Så därför kan ni förstå att jag blev lättad när jag slutligen fick syn på D.
Efter att ha packat in oss i bilen gick vi igenom morgondagens schema och bestämde oss för att åka ned till Vita Hästen och ta en öl innan vi åkte hem.

Väl hemma öppnade jag en flaska rött vin till herrarna och sen dividerade vi om vem som skulle sova var. Det slutade med att P tog soffan, D gästrummet och jag fick sova i min egen säng. Jag måste erkänna att det var skönt, men samtidigt hade jag förstås lite dåligt samvete för P.
Jag gillar att ha folk hemma och P är en riktigt god vän så det är extra mysigt. Men att D tackade ja till inbjudan att bo hos mig han också, var både förvånande och väldigt glädjande.

Inga kommentarer: