tisdag 24 augusti 2010

Om man måste vara rädd för polisen, vem ska då skydda våra intressen?

För ett par dagar sen var det ju ett gisslandrama i Filippinerna http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7661158.ab
En före detta polis som blivit avskedad för att han ansågs ha deltagit i rån och narkotikabrott tog helt enkelt gisslan för att tvinga arbetsgivaren att ge honom tillbaka sitt jobb. Hur resonerar man då kan man undra?
Hur kan man tro att någon ens funderar på om man var oskyldig till de tidigare anklagelserna om man löser problemet med att ta gisslan? Hur skulle de kunna motivera att återanställa någon som polis när han tagit gisslan? Vissa människors logik har mer än ett hål. Nu är han i alla fall död, tragiskt nog tog han med sig 8 personer innan han lade näsan i vädret.

Jag litar i alla fall på våra svenska poliser, de amerikanska och engelska tills det finns bevis att jag borde sluta... Varför just dessa?
För att det är de kulturer jag känner till bäst helt enkelt. Visst finns det rötägg, det måste det ju finnas. Men det känns som om de andra håller dessa rötägg under uppsikt.
Sen att de svenska polisuniformerna är väldigt sexiga, det är ju en annan sak... För övrigt är det en av de saker mina utländska vänner märker först när de är i Sverige.

Inga kommentarer: