lördag 21 augusti 2010

Vartåt är det fint väder?

Vi gjorde i ordning oss på torsdagen och J packade ihop sina grejer. Sen satte vi oss i bilen för att hitta på något och dividerade om vad som skulle vara vettigast. Det var ostadigt väder i Väsby, hur såg det ut i Sigtuna? Men vi hade fått MMS från Ju som jobbar i stan och bilderna såg ganska lovande ut. Slutligen kom vi fram till att Stockholm var bästa valet, om det blev molnigt och regnigt fick vi helt enkelt gå på Vasamuseet, blev det sol så fick det bli Skansen. Dessutom ligger de ju nästan vägg i vägg med varandra.
När vi kom till Djurgården var det varmt och soligt, vi parkerade bilen med hunden i under Hasselbacken, i garaget. Där höll vi honom skyddad mot sol och värme medan vi själva gick ut i den. Sen strosade vi runt på Skansen och jag har faktiskt aldrig varit i så många av husen tidigare. Kanske är det fler av dem som är öppna under turistsäsongen, eller så var det för att det var vardag? Dessutom ville ju J gå och titta inne i husen, annars kanske jag inte hade gjort det.
Vi tittade på glasblåsning i stadskvarteren och tunnbrödsbak i bakstugan. I det öppna fönstret där sitter det en uppblåst brun papperspåse. Jag minns att en engelsk vän frågade om det när vi var där en gång för ett par år sedan och de berättade att om man sätter en sån i fönstret så håller sig getingarna borta eftersom de tror att det är ett getingbo och alltså upptaget. Tål att testas om ni har problem med att getingarna kommer in hemma.

När vi gick igenom Skansens fäbodar frågade J alla möjliga konstiga (läs snuskiga) frågor om vad tjejerna gjorde uppe i bergen hela somrarna, hade inte filmen Fäbodjäntan redan funnits så hade han nog kommit på idén nu.
Vi gick och tittade lite på djuren och sen gick vi till stallet för andra gången för att leta efter T som jobbar där. Den här gången hittade vi henne och pratade en liten stund, men vi var tvungna att börja ta oss hemåt och hon var ju tvungen att jobba, så vi fick bryta upp och gå åt varsitt håll, synd när man ses så sällan.

Sen åkte vi hemåt och var hemma precis i lagom tid för att lasta väskorna i bilen och åka direkt till Arlanda. Jag hoppas att J var nöjd med resan och kommer tillbaka snart igen.
Jag var så trött närjag kom tillbaka att jag mådde dåligt, så jag åkte hem direkt och lade mig och sov middag.
Resten av kvällen satt jag mest och tittade på film och spelade spel på datorn.

Inga kommentarer: