torsdag 19 augusti 2010

Allt annat än trist och tråkig måndag

Jag försov mig ruskans mycket på måndag morgon, men kom till jobbet i rimlig tid. Sen tog jag tag i saker som behövde göras och sen var det plötsligt lunch. Under lunchen ringde en kompis E från Östergötland och sa att hon nu var i Stockholmsområdet. Vi chattade på söndagkvällen och hon skulle köra från Linköping till Uppsala och passerar ju igenom här då, så vi bestämde oss för att ta en fika. Sen vid tretiden på eftermiddagen hade hon gjort de ärenden hon skulle göra och vi möttes upp på McDonalds 15.15. Sen körde hon efter mig hem till mig där syrran väntade. Vi satt på verandan och jag och E drack frappé men syrran smakade och tyckte inte om det, så hon tog ett glas Pepsi istället.

Som vanligt pratade vi allihopa i munnen på varandra och det blev alldeles för lite tid för jag skulle ju hämta J på Arlanda runt 16.30. Så vid 16.15 bröt vi upp och E och syrran åkte för att hälsa på syrrans häst som ju bor granne med mig. E är nämligen en hästkompis till oss och hon ville förstås träffa honom.

När jag slutligen såg J komma gående från gateutgången på Arlanda var det nästan en overklig känsla. Tänk att han faktiskt är här!
Vi har ju bara träffats i Bangkok tidigare och han lovade i januari att han skulle komma i sommar, men folk lovar ju så mycket de inte håller. Men uppenbarligen är J inte en av dem.

Vi åkte hem och bar in väskorna, Turre gillade J redan från början och J är ju så mjuk och vänlig så man kan nog nästan säga att de avgudar varandra. När jag erbjöd honom en frappé och han tackade ja insåg jag ju att jag tagit slut på mjölken med de tidigare gästerna. Alltså packade vi in oss och hunden i bilen igen och åkte och handlade.

Strax efter att vi kommit hem igen dök Ju och yngsta sonen upp och vi försökte värma upp badtunnan. Men eftersom vattnet bara sipprade ut hela tiden och vi var tvungna att hälla in mer kallvetten så gav vi nästan upp. Men sen hörde jag hur det porlade bakom tunnan när jag skulle fylla på mer ved och tittar på sandfiltret. Då har hela jäkla locket farit av och det rinner vatten i en strid ström från toppen. Jag stänger av flödet från tunnan, men det går bara att stänga av inflödet till pumpen, inte utflödet från pumpen till tunnan och är då inte filtret tätt, jag då går det inte att få stopp på flödet. Det förklarar ju i alla fall varför jag inte lyckats fylla tunnan på hela sommaren...
Eftersom min pappa har lösningar på det mesta ringde jag honom och han sa at vi skulle ta loss slangen och sätta fast den någonstans på utsidan av tunnan ovanför vattenytan. Självklart!
Men när vi skulle skruva loss slangen visade det sig vara lättare sagt än gjort, men när vi envist drog den runt runt, så hade vi ju till slut strypt flödet!
Aha, tänkte vi och sen lade vi bara ned den försiktigt och där fick den ligga. Sen rann det inget mer så vi hade vatten så det räckte och lyckades värma det.

Medan jag lagade svamprisotto grillade Ju aubergine och kyckling och sen åt vi gott och hade det väldigt mysigt. När det började mörkna tände vi ljus och lyktor över hela verandan och sen tände vi gasolvärmaren när det blev kallare.

Sen hade vattnet i tunnan uppnått 35 graders värme så Ju's son A insisterade på att det var dags att hoppa i, så det gjorde vi.
Jag kunde inte sluta le där jag satt i det varma vattnet med trevligt sällskap och J tyckte förstås att det var väldigt exotiskt.

Vid elvatiden bröt Ju och son upp eftersom hon skulle jobba nästa dag och har en bit hem. Jag och J bytte till torra kläder och blev sittande på verandan en lång stund men sen började det regna så vi gick och lade oss.

Inga kommentarer: