torsdag 19 augusti 2010

Hemskans regnig och mörk dag men underbara vänner och gråtmat

Vi gick upp i rimlig tid på tisdagen med tanke på när vi gått och lagt oss, men sen vet jag inte vad som hände. Vi åt frukost, nybakade scones och drack kaffe och te och snackade lite skit. Sen duschade vi och fixade och sen var klockan plötsligt halv två...

Både jag och J kände oss lite deppiga och kom fram till att det var vädret. Han har svårt att tro oss när vi säger att det var 28 grader varmt bara för ett par dagar sedan för nu var det mörkt och regnigt. Då menar jag mörkt, vi snackar höstmörker och knappt något dagsljus alls...

Vi lämnade Turre till syrran som var på jobbet, så jag visade J runt och presenterade honom för mina kollegor, pappa och brorsan. Syrran träffade han som hastigast på måndagen vid stallet.

Sen åkte vi mot stan och parkerade i ett parkeringshus någonstans i närheten av NK. Sen gick vi direkt till Stockholm Tourist Centre för att plocka ut mina och A's festivalbiljetter till på fredag. Det gick bra och sen gick vi till NK för att leta Björn Borg kalsonger till J, men de fanns inte i hans storlek och de sa att vi skulle gå till Sergelgatans Björn Borg butik istället, så det gjordevi. På vägen gick vi in i bland annat Scala-butiken och tittade på fantastiska klänningar. Jag ville ha en massa av dem, men vet inte när jag skulle ha användning av dem tyvärr. När vi väl kom till Björn Borg butiken visade det sig att de inte ens tillverkar J's storlek så han blev ruskigt besviken. Vi gick och tog en fika istället, varm macka och kaffe. Precis när vi var klara och undrade vad vi nu skulle hitta på så ringde Ju och sa att hon började bli klar på jobbet, så vi gick tillbaka till bilen i regnet och åkte till Ju's jobb. Där lämnade vi av de våta handdukarna hon glömt hemma hos mig kvällen innan och sen åkte vi mot Slussen. Vi parkerade bilen någonstans bakom Gondolen och gick mot Eken Bar vid Hilton. Där tog vi en öl, vin och cola och snackade en massa hemlisar sen gick vi vidare upp på Götgatsbacken och hittade ett trevligt ställe som hetter Bauer, där tog J en öl, jag inget och Ju ville ha något hon inte skulle bli mätt av. Bartendern föreslog då att han skulle göra en aptitretare åt henne och så blev det. Jag som är i det närmaste nykterist skulle med lätthet behöva bäras ut från det stället om jag hade pengar nog att handla såna drinkar tills jag ledsnade. Den var så underbart god att det knappt går att beskriva. Det var en kraftig ingefärasmak på den och det var helt enkelt fantastisk. Jag kan tyvärr inte säga vad den heter eftersom den inte har nåt namn ännu. Bartendern har hittat på den själv och har gjort den i ungefär en vecka. Men fråga efter Christophers specialcocktail med ingefära så får ni nog rätt.
Sen blev det dags att gå till Gondolen så vi strosade ditåt, någonstans på vägen gick J's paraply till sist helt sönder lång bortom räddning och vi skrattade gott.

Hovmästaren tog emot oss när vi kom till Gondolen och sa att det fanns en notering vid mitt namn i deras dator. -Det hände visst en olycka sist du var här, sa han. Ehh ja, det gjorde det sa jag, står det i datorn? Jo, det gjorde det och han sa att de skulle bjuda på maten. Jag hade inte tänkt att nämna det och jag har varit där sedan dess utan att göra det. Detta hände dessutom för över ett år sedan. Vi satte oss till bords och pratade om hur fantastiskt det var av dem att fixa det här och vi var mäkta imponerade. Sen beställde vi mat och pratade lite till. Min svägerska brukar prata om gråtmat, hon börjar helt enkelt att gråta om maten är fantastiskt god. Jag tycker att det är så himla kul, själv har jag aldrig gråtit över mat, i alla fall aldrig av den anledningen. Men oj vad maten var fantastisk! Man kan ju tro att löjrom är löjrom, men det märkte vi snart att det inte nödvändigtvis är. Jag älskar löjrom och jag har aldrig i hela mitt liv smakat någon bättre än den vi serverades. Sen åt jag kalvmedaljonger med rosmarinsås och mandelpotatispuré. Det var minst lika fantastiskt! Rosmarinsmaken var väldigt kraftig men tog inte över alls, ja, vad kan jag säga det var helt enkelt underbart! J och Ju hade beställt röding med grön sparris och de var också helt lyriska. Sen fick J smaka på min mat och ögonen blev som tefat och han försvann i någon drömvärld. Sen gick vi upp på balkongen för att röka och titta på utsikten och jag och J fotade. När vi kom tillbaka ned i restaurangen beställde de andra efterrätt. Själv var jag alldeles för mätt för det och jag är ju ändå inte mycket för sötsaker. J provade hjortron med glass och Ju tog créme brulee med blåbärssylt eller nåt under.

J var väl inte helt förtjust över hjortron och tyckte att de var "funky" och kallade dem först för "asberries" och sen "needs-a-shower-berries", så man kan nog säga att han liksom jag och Ju tycker att de är rätt läskiga, han åt dock upp alltihopa.
Sen bad vi om notan och inser att de bjudit oss alla på maten...
Det enda vi betalade för var vinet, ramlösa, cola och en öl!
Visserligen var det ett fint och dyrt vin, men vi fick nästan dåligt samvete så gott som vi ätit. Vi hade ju trott att de skulle njuda bara mig på maten. Men wow, vilken service!
Jag har alltid gillat Gondolen, maten, personalen och deras service, men nu är det definitivt min favorit restaurang.
Vi var så nöjda och trötta att vi bestämde oss för att avsluta kvällen efter att vi lämnat restaurangen och Ju tog tunnelbanan hem och jag och J hämtade bilen och körde hemåt.
När vi kom till Väsby hämtade vi upp Turre hos syrran och min systerdotter var gullig nog att komma ut med honom till oss.
Sen satt vi och surfade bredvid varandra i soffan tills vi inte orkade mer och gick och lade oss.

1 kommentar:

JCMAS sa...

Å nej..! Jag hittade en särskrivning i texten..!!

;)

Tack för en helt underbra kväll...!