måndag 16 augusti 2010

Oj, jag visste inte att jag hade så mycket energi

Fast jag var så trött på fredagen vaknade jag rätt tidigt på lördagen. Jag gick upp vid 10 och åt frukost. Sen åkte jag den där svängen till Ikea som jag planerat i typ två veckor eller nåt.

Jag handlade såna saker som jag tänk att handla väldigt länge, dvs. ideér som fått mogna.
Ramarna inhandlades, den som skulle ersätta den som farit i golvet två gånger och den som skulle ersätta den jag gett bort. Jag köpte en badrumshylla och en handduks hängare. En till DVD-hylla, en blomma till badrummet, ett nytt rivjärn och en salladskål.
Tanken var att köpa ett lakan som faktiskt passar till gästsängen istället för att vara för stort. Då jag såg måttangivelserna insåg jag att det lakan jag har som fortfarande är oöppnat är rätt storlek till gästsängen, så jag köpte förstås inget nytt.

Jag åkte mot Väsby och mötte upp S för en fika på konditoriet. Det var trevligt att få ett ordentligt snack eftersom vi inte setts på så länge.

När jag kom hem bäddade jag rent i gästsängen och sen klippte jag gräset. Sen fick jag någon sorts ryck och började ta itu med veden som jag låtit ligga i två år...
Först skulle ju motorsågen ses över, den har väl inte använts på minst ett år nu. Det tog ett tag att åter lära känna den, men det startade snällt som sjutton.
Sen skulle jag bara såga en stock till, en stock till osv. Så slutligen hade jag fått en ansenlig hög av uppsågade små "tårtor". Under tiden som jag höll på med veden försökte jag fylla badtunnan för jag vet inte vilken gång i ordningen sen här sommaren. Men nu fick jag den i alla fall full. Men det rann ut en massa vatten under tiden, så jag fick låta slangen fylla hela tiden. När jag slutligen stängde av den så var den tömd igen ett par timmar senare när jag gick för att kolla till den. När ska den svälla tillräckligt för att hålla vattennivån uppe?

Jag tog ett dopp i det kalla vattnet i tunnan när jag sågat klart. Sen hängde jag upp tvätten och fixade lite här och där.

Senare på kvällen åkte jag och kompisen H in till Tudor och satte oss en timme eftersom vi skulle hämta hennes barns kusin i stan där hon och en kompis varit på konsert i Kungsträdgården. Det är sällan vi ses nu förtiden och ännu mer sällan på en pub, så det var trevligt även om det i min smak hade kunnat vara längre.

Inga kommentarer: