tisdag 24 augusti 2010

Mina ideér

Ibland får jag lite underliga ideér, som att det skulle vara häftigt att ha alla delar av Sagan om ringen i samma bok till exempel. Så jag köpte den så. Den är jättesnygg och häftig, men jag minns att det var ett rent helvete att läsa den, den var ju så tung.

Min systerdotter frågade igår om hon kunde få långa mina Sagan om ringen-böcker och jag svarade som det var att visst, det gick bra, men de är alla i en.
Jag kommer och hämtar den direkt sa hon. Innan jag lade den på kaffebordet gick jag och vägde den för den var ännu tyngre än jag mindes. Den vägde 2,2 kg!

Hon pustade lite när hon insåg att det i dubbel bemärkelse skulle bli tung läsning men berättade att min syster, hennes mamma, hade bestämt att ingen i familjen skulle titta på TV på en vecka. Alltså var det ett ypperligt tillfälle att börja läsa böckerna.

Själv fastnade jag inte direkt. Jag läste ut hela boken/böckerna, men jag måste säga att jag föredrar filmerna. Jag tycker att storyn är rätt tunn, men miljöerna och karaktärerna är intressanta och vackra. Därför gillar jag Jacksons tolkning rent bildmässigt, jag kan se filmerna om och om igen bara för att de är så vackert filmade i såna fantastiska miljöer. Musiken är också fantastisk, men det har jag nämnt i ett tidigare inlägg.

Sen gillar jag inte att det finns alver i slag där de inte ska vara, att Faramir görs om till bad guy från att i boken vara The Good Guy och såna saker. Men jag biter ihop och försöker att inte tänka på det.

För övrigt har jag hittat rätt roliga om än taskiga bilder som rör Sagan om ringen på ett eller annat sätt...

Inga kommentarer: