söndag 29 augusti 2010

Migräntorsdag och middagsgäster i trädgården

Torsdagsmorgonen började lika illa som onsdagskvällen slutade och jag hade inget annat val än att stanna kvar i sängen när klockan ringde. Jag tog en Imigran spruta i benet och blev bra nog att kunna äta frukost och ibland gör det susen. Men istället kände jag mig ganska dålig resten av eftermiddagen även om det kändes bättre vid tretiden. Eftersom jag kände mig lite bättre ändå senare på eftermiddagen/kvällen tyckte jag att det var lika bra att åka på Akademibokhandelns VIP-invigning som jag lovat svägerskan och tjatat mig till av H som ska jobba där. Alltså åkte vi inåt stan vid 17.30 och på vägen stannade vi på Ica Maxi i Häggvik för att köpa edamame till mitt förråd i frysen, jag får lite panik om det blir tomt. Min systerdotter säger att jag är en junkie... Jag tror att hon har rätt.
När vi kom till stan gick E till Åhléns medan jag handlade lite frukt och grönsaker på Hötorget, eftersom hon inte kommit tillbaka när jag var klar gick jag tillbaka till bilen med grejerna. Jag vet ju att nacken blir värre när jag bär på grejer en längre stund.
Sen lagom tills jag var tillbaka igen så var hon också det, så vi gick in på Akademibokhandeln.
Det är en helt fantastisk butik! Det ska bli deras flaggskepp och det ligger precis bredvid Kungshallen vid Hötorget, på andra våningen. Det är helt klart värt att ta en titt där nästa gång ni åker in till stan, särskilt om ni gillar böcker och skrivmateriel.
Det var lätt att hitta de böcker man var intresserad av och det kändes som om sortimentet var väldigt stort. Dessutom har de en hel del engelska böcker för den som gillar det och flera av dem har jag aldrig sett i svenska översättningar.
Själv försökte jag hålla tillbaka och köpte bara två böcker: När barnet har lagt sig, av Michael Nyqvist och Reach for the skies, av Richard Branson. Jag tyckte att den första verkade bra och den har fått bra recensioner och så var det meningen att Michael skulle vara där och jag hoppades att få den signerad eftersom jag samlar på signerade böcker. Men tyvärr hade det blivit något missförstånd, så han dök aldrig upp till min enorma besvikelse. Den andra boken tänkte jag skulle kunna vara en typ av vidareutbildning för mig i mitt jobb eftersom den handlar om flygets historia.
Vi pratade lite med H och några av hennes vänner som jag känner och sen klarade jag inte mer, migränen hade kommit tillbaka nästan i full kraft.

Vi åkte hem och jag tog en smörgås och några muskelavslappnande tabletter och har väl aldrig kommit i säng så tidigt.

För övrigt tog jag en bild på ett av djuren som bor i min trädgård och jag antar att jag snart får ett stort kok stryk av en massa människor (kanske mina grannar?) när jag erkänner att jag inte har hjärta att döda honom bara för att han råkat födas som mördarsnigel. Själv tyckte jag att han var rätt söt där han stod(!) och smaskade på mina blommor.

Inga kommentarer: