tisdag 8 januari 2013

Askungen flyr hals över huvud

29/12 På lördagen åt jag kokt ägg på knäckemacka till frukost, det var mumsigt värre med en massa ruccola under och lite majonnäs ovanpå! Ägg är gott och jag har ju en massa i kylen att göra mig av med.
Under dagen åkte jag till Solna för att handla nyårsmat på Axfood Snabbgross och grejer till jobbet på samma gång. Sen åkte jag till jobbet och lämnade alltihopa och blev väldigt stressad eftersom jag trodde att larmet gick och att jag slagit in fel kod. Men det visade sig att något larm gått tidigare och den informerade mig om det.
På kvällen var det dags att gratulera mamma på födelsedagen och eftersom det är jul och nyår och en massa födelsedagar i December och januari för oss så brukar mammas tradition vara att hon bjuder på McDonalds mat för enkelhetens skull.
Jag blev upphämtad av svågern och sen åkte vi till stallet för att hämta syrran och ungarna som var där och mockade. Men sen kom jag på att mammas present stod kvar hemma i hallen så vi åkte tillbaka och hämtade den. Jag bor ju mindre än en kilometer från stallet så det var ju lätt gjort. Sen fick vi välja vad vi skulle ha och så åkte pappa och systersonen till McDonalds för att handla.
När vi ätit och snackat en stund fick jag skjuts av en motvillig systerdotter ned till Väsby station och så tog jag faktiskt tåget in till stan! Det ni!
Turre fick stanna hos mamma och pappa, jag skulle träffa en gammal skolkompis i stan för en drink.
Han mötte upp vid Södra Station och sen gick vi en promenad genom ett isigt Söder tills vi kom till Götgatsbacken och då föreslog jag att vi skulle ta en av Bauers ingefäradrinkar (Down Under) när vi ändå var där.
Vi hittade ett bord och stolar så där blev vi kvar en bra stund och hann ta två drinkar var. Vi har inte setts på 3 år och innan dess var det nog 15 år. Men som sagt, gamla vänner kan man vara ifrån hur länge som helst och ändå känna. Vi satt och snackade och hade väldigt roliga och intressanta diskussioner och när vi kände oss klara med Bauer så tog vi tunnelbanan till Hötorget och gick till Dubliner.
Det var inte rasande mycket folk där så vi hittade bra platser och hade fler kul snack och lyssnade på bra livemusik under tiden.
Plötsligt började jag få riktigt ont i huvudet och vid 1 ungefär så undrade O hur jag mådde egentligen?
Tydligen hade mitt animerade, glada sätt plötsligt ändrats och nu var jag inåtvänd och tyst. Sanningen är ju den att har man levt med migrän hela livet så blir man rädd och får en typ av panik när man får migränkänningar när man är så pass långt hemifrån och utan ett enkelt sätt att ta sig hem.
Jag kände mig lite som Askungen när jag vid 1.30 rusade ut på vägen, tog en taxi, gav O en snabb kram och sen var på väg hem....
När man får migrän är plötsligt 700:- för en taxi hem ett mindre problem än att ta tåget...
Turre fick sova över hos mamma och pappa och jag lyckades ta mig hem, sminka av mig, ta en spruta och ramla i säng. Jag blev som medvetslös så snart jag lagt mig.
Tråkigt slut på en annars fantastiskt rolig kväll.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Din stackare!!! Men innan migränen slog till verkar ni ju haft riktigt trevligt på Dubliner......DUBLINER!!!!!
/Eva

Nova sa...

Ja men Dubliner kommer "bara" tvåa efter Tudor Arms :-)
Men personalen på båda ställena är fantastisk på att få en att känna sig viktig.