måndag 7 januari 2013

Hur hittar man en bortsprungen katt?


19/12 På onsdagen skulle jag och kollegan Z ut på road trip till Lindesberg. Jag lämnade Turre till pappa på vägen och sen åkte jag hem till Z utanför Enköing för att hämta upp honom.
På vägen från Z mot Lindesberg insåg vi att vi skulle passera Arboga och där har vi ju en kund som vi känt i runt 20 år eller så, så jag ringde honom och frågade om vi kunde komma förbi och ta en fika på vägen hem och det tyckte han var en bra idé.
Vi hade ett väldigt bra och intressant möte och det var en bra idé att åka så långt som till Lindesberg för att träffa de här människorna öga mot öga. Vi fick en massa idéer och uppslag när det blev lite av brainstorming vid bordet.
Av rent personligt intresse tog vi också reda på mer om deras "Kattpejlingssystem"
. Man sätter en sändare på katten (antennen fästs ned på halsbandet och sitter inte och irriterar) och om katten är borta så pejlar man den med sökaren. Signalen blir starkare när du är vänd mot katten och det är så du vet åt vilket håll du ska gå.
Det mest avancerade systemet kostar knapp 3000:- och det kan det ju vara värt för en orolig kattägare. Man kan pejla flera katter på en sökare eftersom den har flera kanaler, en extra sändare kostar knappt 1000:-.
Om ni blev intresserade så finns det mer info på http://www.petcom.se/page.asp?id=183
Liknande system finns förstås även för hundar.
På vägen hem stannade vi och fikade hos P i Arboga och satt och snackade lite allt möjligt utom jobb faktiskt, dieter och annat till exempel.
Sen körde vi hemåt, på vägen hem till Z stannade vi på en ägggård nån kilometer från hans hus och köpte ägg. Den här gången köpte jag stora ägg och jag lovar, de var väldigt stora!
En platta med 30 ägg kostade 50:-.
Man tar en platta och lägger pengar i en låst ask.
Vid 17.50 var jag hemma och hade hämtat Turre på vägen. Jag satte igång en brasa direkt och hämtade ved och skottade gången. Jag åt knäckemackor med kokt ägg till middag för laxen som låg i kylen stank som sjutton, det hade gått hål i paketet.
Jag vek tvätt, städade undan lite, diskade och kokade flera ägg. Sen pratade jag med både A och G i telefon och sen tittade jag på Cougar Town. Jag har köpt första säsongen och jag tycker att den är klart roande, jag skrattar till ibland och det är ju inte så ofta man gör det när man sitter ensam.

Inga kommentarer: