tisdag 15 januari 2013

Man får stressa om man ska ha tid att ta det lugnt

10/1 På torsdagen var det jobb som vanligt och till frukost på kontoret blev det en knäckemacka med kokt ägg och majonnäs och så frappé förstås!
Jag fick äntligen min semester godkänd, ja alltså, jag hade bara frågat dagen innan men jag har väntat hela ledigheten på att fråga. Eftersom jag ska opereras och bli sjukskriven en stor del av våren så ville de helst inte att jag skulle ta ledigt, men förstod att jag ville se min lägenhet och använda mitt presentkort innan det förfaller så jag fick ta semester för att åka till Thailand. Nu är resan beställd, vi åker den 19:e jag och J, nu ska bara resan betalas och så och så ska det bokas hotell i Bangkok också.
Så sen började jag bli stressad... Det gäller att jag har grepp om allt innan jag åker. Jag måste se till att ha ryggen fri då det gäller både jobb och privata grejer.
Nu ska alla mina projekt gås igenom på jobbet och se att inget är missat och hemma ska jag fixa kattvakt, betala alla räkningar och då det gäller Thailand så måste jag se till att jag har fixat alla bestyr så att det inte blir problem att bo i lägenheten när vi kommer ned till Mae Phim. Den ska slutbesiktas och det ska bokas in tid för att skriva på papper och grejer och så måste vi boka taxi från Bangkok till Mae Phim, det hjälper då det är få taxichaufförer som hittar dit!
Jag var också tvungen att bekräfta min operationstid och sen ska det betalas innan jag åker.
Sen är frågan om jag behöver några fler vaccinationer..?

Efter jobbet åkte jag direkt ned till ICA och hämtade den nya kompaktkameran jag beställt. Den andra hade jag ju satt knät igenom under överlevnadsövningen i oktober.
Jag köpte en bukett tulpaner till kompisen B som fyllde år och kan ni tro, tjejen som stod i postkassan den här gången visste att det var en kortmaskin hon hade bredvid och protesterade inte det minsta om jag undrade om jag kunde betala blommorna där... Alltså kan de göra det som jag visste och det är bara det att de inte känner för det. Jag förstår att man inte kan använda det som en vanlig kassa och komma med en full korg eller vagn med grejer, men som sagt en sak eller två.
När jag kom hem packade jag upp kameran och satte batteriet på laddning. Först blev jag rädd att jag beställt fel kamera, den hade ju inga knappar och då blev jag rädd att den inte skulle gå att ställa in själv utan bara ha autoläge. Men sen kom jag på att det var touch screen och att menyn nog fanns där och då lugnade jag ned mig lite.
Sen gjorde jag mig i ordning för att först åka och lämna blommorna till B som ju fyllde år och sen till svägerskan som fyllde år på måndagen.
När jag kom till B's hus såg det väldigt tomt och märkt ut och sen fick jag syn på en av deras mågar och frågade om de var bortresta och det var de allihopa utom han... Så eftersom jag hade en bukett blommor och tyckte lite synd om D som var tvungen att jobba när alla andra i familjen var på varmare breddgrader så fick han tulpanerna som plåster på såren.
Sen åkte jag till svägerskan i Rosersberg för att äta familjemiddag.
Det bjöds på spagetti och köttfärssås och trevligt sällskap och G var i sitt esse och åt som en häst och drällde så att hela golvet var täckt med spagetti som missat munnen.
Svägerskan fick en bok som jag köpt och fått signerad av en kompis om Kinesisk Läkekonst och jag trodde att svägerskan skulle bli glad för, men hon missade liksom den i glädjen att hon också fick alla mina gamla DVD-säsonger med Vänner. Jag har så många DVD och så lite plats att jag faktiskt köpte en ny box som tar mindre plats och eftersom E brukar låna dem av mig och ha kvar de rätt länge så fick hon de gamla.
Hon blev så glad att hon nästan grät...

När jag kom hem var nya kamerabatteriet laddat så jag testade kameran lite grann, men jag orkar ju aldrig läsa instruktionsboken så det tar nog ett tag innan jag hittat alla funktioner, jag letade bara upp dem jag vet att jag använder ofta.
Kameran är ljuskänslig och verkar ta bra bilder med fina färger, den har lite roliga funktioner också, som fiskögeeffekt! Snygg Turre blev i den va?
Sen testade jag den ute också eftersom det vid det här laget snöade som sjutton, men kameran är som sagt ljuskänslig och tar ganska snabba bilder trots att det är mörkt så snön syns inte så mycket som jag trodde att den skulle.
Sen tittade jag på Vampire Diaries och tog det lugnt innan jag gick och lade mig.

Inga kommentarer: