tisdag 8 januari 2013

Förbi zombiestadiet

30/12 På söndagen vaknade jag sent och mådde okey, efter frukost hämtade jag Turre hos mamma och pappa och sen åkte jag till ICA och handlade lite sånt som jag glömt dagen innan.
Nu visste jag hur många gäster jag skulle få på nyår och vilka.
När jag kom hem så städade jag lite och sen satte jag igång med laxbakelserna som skulle vara förrätt dagen efter.
Jag gjorde en röra på räkor i lake som jag hackat, majonnäs, creme fraishe, dill och sikrom. Jag hade lite peppar i och citronjuice i också.
Sen stansade jag ut brödrondeller från formfranska och så bredde jag ett lager röra mellan brödbitarna. Jag avslutade med ett lager majonnäs på toppen för att "limma" fast den kallrökta laxen på och runt bakelsen.
Sen ställde jag ned bakelserna i en Tupperware-låda som egentligen är gjord för tacos och så ställde jag ut den på verandan.
På kvällen kom H förbi med sin hund och vi tog en långpromenad.
H och hennes hund är rädda för smällare och raketer och Turre är inte heller så förtjust i dem, så vi gick genom skogen, på ridvägen till Fresta Torp. Vi gick på rad med ficklampor och underlaget var mycket bättre än befarat, det var inte isig och relativt plan snö att gå på.
När vi kom tillbaka delade jag och H på en av laxbakelserna för jag hade gjort en extra. Hon hade visserligen både ätit middag och fika men det var så gott så det gick ned i alla fall.
Sen gick vi genom Fresta och så tog vi den "nya" gångvägen hem. Vi var ute i runt 50 minuter och med tanke på mörkret, kylan, underlaget och smällarna så var det nog det bästa vi kunde göra.
Armbandet på bilden fick jag i julklapp av S i efterhand, jag älskar det!
Stjärna, guld och blått! Perfekt!



Inga kommentarer: