tisdag 29 januari 2013

Är det verkligen omoraliskt?

http://www.dn.se/ekonomi/anstalld-outsourcade-sitt-jobb-till-kina

Jag vet inte om jag tycker att det är omoraliskt?
Jag skulle mest kalla honom entreprenör...
Han gör ju något typ av jobb, bara mer arbetsledning än praktiskt arbete men inte kan han bara ha suttit på ändan och väntat.



Anställd outsourcade

 sina arbetsuppgifter 

till Kina

Publicerad 2013-01-17 11:27
En man i 40–års åldern misstänks ha låtit en kinesisk konsultfirma utföra arbetsuppgifterna åt honom. Istället surfade han på nätet och kollade in kattfilmer på Youtube, skriver BBC.
Mannen som var mjukvaruutvecklare vid ett bolag i USA betalade bara en femtedel av sin lön för att kineser utförde hans arbetsuppgifter från ett kontor i Kina.
Missförhållandena upptäcktes efter att företaget som mannen jobbade på bett om en säkerhetskontroll eftersom man misstänkte problem med sitt virtuella privata nätverk, VPN, skriver BBC. Tekniken används för att skapa säkra förbindelser på internet.
Enligt säkerhetsföretaget Verizon som utfört kontrollen verkar det som mannen tagit på sig jobb från olika uppdragsgivare som han sedan låtit kineser utföra genom att logga in i hans namn på nätverket.
Mannen beskrivs som ”tyst och oförarglig” och ska ha tjänat hundratusentals dollar om året. Till kineserna betalade han en årslön på 50.000 dollar, motsvarande drygt 340.000 kronor.

Inga kommentarer: