fredag 18 januari 2013

Hur man håller sig varm


16/1 På onsdag kom jag upp och i bra tid dessutom, varför jag vaknade så pass lätt vet jag inte, men det var ju praktiskt eftersom det snöat och jag var tvungen att gräva fram bilen och skotta stengången innan jag kunde åka till jobbet.
Jag ringde min läkarmottagning för att se hur det såg ut på min vaccineringsfront. Jag glömmer alltid att göra mina grundvaccineringar vilket har lett till att jag gjort en jäkla massa onödiga vaccineringar men för spritt. Jag vet att jag har tagit Hepatitvaccin minst 4 gånger genom åren men troligtvis fler. Nu hade de ju koll så de sa att om jag bara tog en till nu så kunde jag strunta i fler vaccinationer de kommande 15 åren.
Sagt och gjort, jag åkte direkt ned till sköterskan och hon fixade det där kvickt. Vi är alla lika imponerade över hur jag har lyckats bota min egen sprutfobi så till den milda grad. Förr grät jag när jag såg en spruta, nu får jag inte ens ökad puls...
Allt detta har jag tränat bort själv så min husläkare tycker att jag ska hålla kurser i det, för han är så imponerad och överraskad.
Däremot fick jag någon konstig reaktion på vaccinationen som jag aldrig fått tidigare, jag kände mig svag och matt i benen och blev lite yr. Yrseln gick över ganska snart men svagheten i framför allt det högra låret satt i hela dagen.
På vägen tillbaka till jobbet åkte jag och köpte en bordsalmanacka, nu kan jag kanske planera lättare.
Jag åkte förbi hemma och gjorde en enkel tonfisksallad att ha till lunch också och skottade kvickt undan det som kommit under morgonen.
Värken i kroppen var väldigt jobbig och ryggmusklerna var ömma och stela. När någon på Facebook föreslog ett bad kom jag plötsligt ihåg att mina föräldrar har ett bubbelbadkar hemma och de själva är ju bortresta!
Efter ett samtal till pappa var det bestämt att jag skulle hem till dem och bubbla efter jobbet.
Jag åkte till centrum för att köpa en badbomb och det blev slutligen köpt på ICA, varken Kicks eller Bodyshop hade några... Men jag köpte en ansiktsmask på Kicks och ett par massagehandskar.
Jag åkte hem till mamma och pappa och skottade först stengången och så satte jag mig och läste en stund medan jag tappade upp badet. Det tar 30 minuter och tar slut på allt varmvatten.
Sen låg jag i badet i runt 40 minuter och det där badkaret är lite för långt, man får kämpa för att hålla huvudet över vattenytan eftersom det är svårt att sitta upp, man åker bara ned hela tiden.
Jag läste lite och lyssnade lite på musik men det blev för jobbigt att hålla boken och telefonen torra så jag gav upp det och masserade benen och armarna istället med handskarna.
När det var dags att gå upp trodde jag att varmvattnet skulle ha återhämtat sig, men så var inte fallet och jag var tvungen att klä på mig och åka hem för att duscha av mig.
När jag kom hem var jag fortfarande härligt varm, äntligen!
Så för att inte kallna till i det kalla huset så eldade jag förstås och sen höll jag mig igång med disk, klädvikning och byte av sänglakan innan jag gick och duschade. Dessutom hade hade varit tvungen att skotta igen när jag kom hem, så denna dag hade jag skottat 4 gånger totalt. Som tur var så var snön väldigt lätt och luftig.  Jag frös inte på hela kvällen och var bekvämt varm.
Jag tittade på Criminal Minds och pratade i telefon mellan L's taxikunder. Han ringer och så får han en kund och lägger på och säger att han ringer tillbaka och så gör han det efter en stund och så gör vi om proceduren. Mellan samtalen tittar jag på DVD.

Inga kommentarer: