onsdag 9 januari 2013

Som hund och katt


31/12 Måndag och nyårsafton! Eftersom jag aldrig fick någon julstämning så kändes det heller inte som nyårsafton, men det är alltid trevligt att ha lite folk över.
Till frukost använde jag en av brödbitarna som blivit över då jag tagit ut rundlarna för laxbakelserna. Jag stekte den och knäckte ett ägg i mitten.
Det är gott med ruccola, tomater, gurka och lite majonnäs.
Jag hade en rätt lugn dag utan en massa stressade förberedelser, jag lade en duk på bordet och dukade sen gjorde jag inte så mycket mer faktiskt.
Eftersom G hade avbokat två dagar innan så skulle det nu bli en tjejmiddag men det är ju rätt skönt faktiskt.
ML var den som dök upp först och vi hade bestämt att hennes hund skulle sitta i gästrummet bakom grinden för att inte skrämma Judas som inte tycker om några andra hundar än taxar.
Men när de kom in genom dörren och Shirrah var kopplad så kom Judas runt hörnet och stirrade förvånat på henne och sen satte han sig på mattan och tittade helt lugnt. Shirrah är lugn och snäll och matte sa åt henne att ignorera honom så vi bestämde att hon kunde få komma in med koppel på till att börja med.
Det tog inte mer än en halvtimme så gick Judas fram och nosade henne på nosen helt lugnt och trevligt och sen vände han ryggen till henne och gick långsamt och avslappnat därifrån.
En stund senare trängde han in sig mellan henne och soffbordet och ni ser hur nära han ligger och dessutom inklämd. Sen släppte vi Shirrah och Turre, hon och Judas gick runt som de ville resten av kvällen och det var inga spänningar alls. Jättekul!
J kom strax efter ML och de tog en kopp te medan jag pyntade laxbakelserna. Lena brukar ha jobbat nästan ända fram till middagen på nyår så om hon inte får mat direkt så blir hon retlig. Tanken var alltså att servera förrätten, en bastant bakelse direkt när de kom och sen börja med varmrätten.
Lena och A kom sent, inte förrän vid 19.30 men då satte vi oss och åt direkt. A bor i Borås och är en internetkompis till mig och Lena. Hon blev lite ställd när jag satt ute och rökte iförd morgonrock när de kom, men det är bara min rökrock och jag hade faktiskt klänning under...
Vi hade en lugn och så gott som nykter kväll, alla utom jag och A körde bil så ingen av dem drack nåt och själv mådde jag fortfarande lite sådär sedan två dagar tidigare.
Till varmrätt åt vi oxfilé, ugnsstekt mandelpotatis, trattkantarellsås och smörstekta grönsaker (grön sparris, salladslök och sockerärtor).
Vi är riktiga rovdjur vi fem tjejer, alla ville ha sina biffar ordentligt blodiga, nästan råa.
Lena använder alltid mina Homer-tofflor när hon är hemma hos mig, är det inte snyggt med tofflorna och kjol?
Vi satt och snackade en stund och dividerade om vem det varit mest synd om under det gågna året och kom fram till att det var synd om oss allihopa, bara på olika sätt. Vi åt efterrätt, frukt och bär med honung och yoghurt och alla tyckte att det var väldigt gott.
Sen spelade vi TP som nästan blivit en tradition nu mera och sen var det dags för tolvslaget och då gick alla utom hundarna och ML ut för att titta lite på fyrverkerierna men A knäckte inte champagnen och lämnade den till mig när hon gick och det var äkta champagne!
Vid 1 åkte alla hemåt och jag tittade på DVD en stund innan jag kom i säng.
Det hade varit en bra kväll!









Inga kommentarer: