onsdag 30 januari 2013

Det är i alla fall vackert på bild



18/1 På fredagen sken solen och det gnistrade i snön. En amatörfotograf vill gärna ut med kameran en sådan dag men först var jag tvungen att jobba och sen skynda hem för att ta emot IKEA-leveransen.
Jag hade betalat extra för att få grejerna inburna och blev lite förvånad när jag bads hjälpa till... Jag hade ju betalat för att få det inburet. men jag är en av de få som faktiskt inte gillar att titta på när andra arbetar, så jag tog tag och hjälpte till, men jävlar vad tungt det var!
Så fort vi burit in sakerna klädde jag om till varmare kläder och så åkte jag först till Frestaängen eftersom jag sett att det var vacker kölddimma där. Det var inte så mycket kvar, men lite syns det på första bilden. Sen åkte jag till Fysingen och tog en promenad där, det är vackert när solen skiner i frosten.
Jag var inte ute så länge för det var kallt som sjutton, när jag kom hem somnade jag på soffan en stund och vaknade precis innan jag fick ett sms från K, min före detta roommate, hon skulle komma och äta middag på kvällen.
Hon hade önskat risotto med stekt lax, det är lite kul faktiskt för innan hon flyttade till Sverige så åt hon inte fisk alls och nu gillar hon det  mesta.
Dessutom tycker hon att jag lagar jättegod mat så det är tacksamt att laga mat till henne.
Jag satte igång att förbereda maten genom att hacka lök och mäta upp andra ingredienser och riva parmesan och sånt. Jag sköljde och skar frukt och bär till efterrätten också.
Sen var det dags att hämta K på busshållplatsen vid Harby, det är enklaste sättet att ta sig till Väsby från Täby om man inte kör bil. Det tog mig lite längre än planerat att ta mig dit så stackars K stod och frös i -18 grader en stund.
Så fort vi kom hem satte jag igång med maten, tyvärr hade jag bara rött vin hemma så risotton blev lite missfärgad och smakade lite annorlunda, dessutom glömde jag kantarellerna och fick slänga i dem rätt sent, till det kan tilläggas att jag använde en annan buljong än vanligt och det blev lite väl salt, men K var jättenöjd i alla fall. Hon åt tre portioner och snodde till och med lite av min lax när jag vände ryggen till...
Det blev i alla fall tillräckligt över för att det skulle räcka till en matlåda åt henne och en liten matlåda åt mig.
Medan vi snackade bakade jag bröd också och sen fick K med sig en halv limpa hem.
Vi tittade på bilderna från London i december och gav varandra försenade julklappar, hon blev jätteglad för sin amerikanska one-piece.
Hon åkte till och med hem i den när jag skjutsade hem henne senare på kvällen.
Jag fick en termosmugg med stjärnor på och lösögonfransar med stjärnor, jag älskar dem verkligen!
Vi åt fräsch efterrätt, frukt och bär med flytande honung och grekisk yoghurt och så tog vi en kopp te till det. K lovade att jag skulle få ett nummer av tatueringstidningen hon är med i denna månad så det fick jag.
Jag körde hem henne så att hon var hemma strax efter 22 och insåg att jag var ganska nära L, så jag åkte dit och vi drack te och snackade skit till strax efter midnatt, jag var hemma vid 0.30 och såg på Criminal Minds en stund innan jag gick och lade mig.





















Inga kommentarer: