måndag 27 september 2010

Modern svensk kvinna går och söndagsshoppar

På söndagen tog jag det lugnt och åt frukost rätt så länge medan jag tittade en stund på Ice Age 3. Sen snyggade jag till mig lite och åkte till Mekonomen för att se om jag kunde handla en framlampa till bilen på presentkortet som var 3 år gammalt.
Efter en liten stund och med hjälp av en trevlig kassör så ordnade det sig och jag gick ut för att byta lampan som varit tresig i flera veckor. Men icke sa nicke, efter att ha funderat en stund på hur jag gjorde sist fick jag helt enkelt titta i handboken och då insåg jag att jag behövde en mejsel för att lossa hela jäkla lampglaset med lykta och allt.
Igen med motorhuven igen och vidare till Sigtunagolv för att jämföra provet jag fått från bjoorn.se med golvet jag hade tittat på hos dem. Det är svårt att se med ett så litet prov, men nog ser de väldigt lika ut i mina ögon? Anledningen att de ser så grå ut är att jag använt blixt, de är båda svarta egentligen.

Sen åkte jag till K-Rauta för att köpa bensin till motorsågen, där köpte jag också ett par nya arbetshandskar och en stjärnskruvmejsel att ha i bilen.
När jag kom ut igen visade det sig att det var en vanlig skruvmejsel eller en sån där konstig 6-kantig jag behövde, inte en stjärnmejsel. Det gick alltså inte att byta lampa nu heller...
Nu åkte jag in till stan eftersom jag skulle ha en internetdejt där. Jag parkerade på Olof Palmes Gata och nu tar de betalt även på söndagar för parkeringen där, surt tycker jag.
Jag gick in på PUB och köpte en ögonskugga på M.A.C. och en Max Factor Mascara 2000 Calories. Sen gick jag för att möta upp dejten. Det visade sig vara en trevlig kille och vi satt och fikade i nästan 2 timmar och snackade skit, han var lätt att snacka med. Sen gick vi till Asian market och jag handlade Tamarind och lite annat. Där hittade vi en läskig dricka som såg ut att innehålla grodägg, men det var tydligen basilikafrö. Jag köpte quail eggs också, det är väl vaktelägg vad jag vet? Det säljer de i Thailand och det är min gudsons favoriter. Vi åt det på stranden i Thailand, då får man kokta ägg som man skalar själv och sen doppar man dem i en påse med Thailändsk "äggsoya". Dyra är de i Sverige, jag betalade 35:- för 12 ägg och stora är de inte.












Sen åkte jag hemåt och stannade på ICA för att handla lite grönsaker bland annat.
Jag köpte en fläskfilé också och hade en idé om middag, synd bara att man inte har någon att bjuda på middag en söndagkväll. Jag höll nästan på att få en middagsgäst när min tillfälliga granne var tillbaka för att hämta grejer i huset, men hon behövde komma hem till stan igen och middagen skulle ta ett tag. Jag var tydligen väldigt sugen på frukt och grönsaker, för det var det jag kom hem med framför allt.

Sen gjorde jag grekisksallad och bruschettaröra till kylskåpet och förberedde middagen.
Det var inte klart förrän vid 21, så det var nog tur att M inte väntade. Fast hade hon gjort det så hade jag nog skyndat mig mer också.
Jag kokade majrovor och rödbetor, det känns som om det var fel beslut att koka just majrovorna, för de blev lite underliga och smakade inte särskilt gott. Men jag vet egentligen inte vad man gör med sådana så jag chansade. Sen stekte jag yta på fläskfilén och lade in den i ugnen med örter och vitlöksklyftor, under tiden skalade jag och klyftade rotsakerna och stekte svartrot och blandade ned rotsakerna när svartroten var genomstekt. Jag lade upp blandsallad och ruccola på ett fat, sen hällde jag över de varma rotsakerna och smulade chevré över, skalade vitlöksklyftorna och strödde ut dem och sen lade jag upp den skurna fläskfilén över. Det såg fräscht och fint ut men det hade nog varit gott med någon typ av dressing, sky eller kanske lite mer chevré. Men risken med chevrén är ju att den smaken tar över för mycket. Det blev i alla fall helt okey.

Slutligen kan ni se hur det kan bli när en modern svensk kvinna söndagshandlar. Varför bestämma sig för om man är lantis eller stadsbo?

Inga kommentarer: